Достапно оружје

До:

Предмет: Заштитни мерки.

Драги мадами / Сири.

Како што знаеме, во овој период сме принудени да се справиме со безбедносни или терористички инциденти кои за жал се случуваат од време на време.

Кога некое лице е нападнато на јавно место, постојат 2 опции за реакција како што знаете: една опција е да се борите назад и да се борите со истиот сторител, а другата опција е да се обидете и да избегате од местото сè додека не помине бесот.

Меѓутоа, кога станува збор за инвалидно лице (, па дури и поточно кога станува збор за лице кое е врзано за инвалидска количка ) ниту еден од овие два начина не е можен.

Моето прашање за вас е: Дали постои размислување за развој на достапно оружје или оружје што може да му помогне на инвалидно лице, ако и кога ќе влезе во таква ситуација?

И до тој степен што таквото оружје е отворено на техничко ниво, размислете како да поставите критериуми и тестови насочени кон утврдување на кои инвалиди ќе имаат пристап до такво оружје, И ова се должи на потенцијалот за злоупотреба на таквото право на самоодбрана?

Или е заблуда и луда идеја ( или етички или морално неприфатлива ) што не е достојно за кој било вид?

Што мислите?

Willе напоменам дека немам знаење за отворено оружје и нема пристап, што го знам само како инвалидно лице кое периодично бара производи за да помогне во секојдневниот живот по потреба.

Најдобри почит,

асаф бењамини.

Пост Скрипум. 1 ) Мојот телефонски број: 972-58-6784040.

2 ) Моја веб-страница: https://www.disability55.com