Ftesë për Projektin e Demencës

Për:

Tema: Përvoja e zbulimit të platformës.

Të dashur Madames / Zotërinj.

Mendova për idenë e mëposhtme për zhvillimin e një aplikacioni për njerëzit që janë të sëmurë me rënie njohëse dhe çmenduri të Alzheimerit:

Siç dihet, pacientët me sëmundje, karakteristika kryesore e të cilëve është rënia njohëse ( Alzheimer ose sëmundje të tjera ku ka çmenduri ) gradualisht po humbasin shumë aftësi siç janë kujtesa afatshkurtër ose funksionimi ditor. Ideja është të krijoni softuer, ose një sistem që do të hartohet për njerëzit në këtë situatë. Sfida është të përqendrohemi në një sistem të tillë të gjithë softuerin ose sistemet që përdor personi - dhe përmes një sistemi të inteligjencës artificiale, mekanizmi operativ do të bëhet më i thjeshtë dhe më i thjeshtë si sëmundja përparon.  Sigurisht, për të ndërtuar sistemin në një mënyrë që përshtatet sa më saktë me gjendjen e personit që e përdor atë, është e nevojshme të zhvillohen dhe këshillohen me studiuesit, Studiuesit nga fusha e njohjes, si dhe bashkëpunimi me neurologët.

Qëllimi i sistemit është, natyrisht, lejojnë njerëzit që janë mësuar të përdorin kompjuterin për qëllime të ndryshme dhe çmenduri të mos humbasin plotësisht qasjen në sistemet për të cilat janë përdorur për shumë vite të jetës së tyre - duke përmirësuar kështu cilësia e tyre e jetës në mënyrë të konsiderueshme gjithsesi Shumë si rezultat i simptomave të vetë sëmundjes.

Deri më tani vetë ideja.

Edhe pse kjo është një ide që mendova se nuk kisha asnjë lidhje me jetën time personale.

Do të vërej se në gjithçka që më shqetëson personalisht ka një numër gjërash për t'u marrë parasysh:

1 ) Unë nuk jam profesionist i shkollës së mesme, as profesionist në fushat e kërkimit të trurit, njohje ose neurologji dhe për këtë arsye nuk do të jem në gjendje të shoqëroj një projekt të tillë hap pas hapi.

Kjo është një ide që mendova për të dhënë idenë fillestare nuk do të jem në gjendje të ndihmoj në ndonjë fazë tjetër të projektit.

2 ) Unë zhvillohet nga një kompensim shumë i ulët i aftësisë së të ardhurave të Institutit Kombëtar të Sigurimeve. Prandaj, nuk kam aftësi të investoj ndonjë buxhet në realizimin e idesë. Kjo dhe më shumë: Për shkak të ashpërsisë së gjendjes sime, supozimet shumë të larta thjesht nuk do të ndihmojnë.

3 ) Unë jetoj në lagjen Kiryat Menachem të Jeruzalemit dhe nuk kam licencë automjeti ose shoferi. Për shkak të gjendjes sime shëndetësore dhe financiare, nuk ka asnjë mënyrë që unë në të ardhmen të bëj licencën e shoferit ose të blej një automjet.

Prandaj, aftësia ime për të marrë pjesë në seanca këshillimi në zyrat e kompanive që janë dukshëm larg nga vendi ku unë jetoj nuk ekziston.

Unë sugjeroj për këdo që mund të më ndihmojë të gjej një platformë të përshtatshme për një projekt të tillë që të më kontaktojë përmes:

https://www.disability55.com/

OSE: 972-58-6784040