недостаток на заштита

Одвреме-навреме помислувам на идеја за некој вид производ и ја поставувам на Интернет.

Но, има проблем: целиот процес на претворање на идеја во производ чини многу пари. Бидејќи сум човек кој живее со многу ниски примања (надоместок за инвалидност од Националниот институт за осигурување) не можам да си дозволам да го платам. И уште повеќе: со оглед на сериозноста на мојата ситуација, дури и многу високите попусти едноставно нема да помогнат.

И јас немам способност да бранам идеја, бидејќи за да одбранам идеја треба организирана работа со канцеларија на уредници на патенти - и јас не можам да платам ниту за тоа.

Затоа се прашувам дали способноста за промовирање идеи за производи треба да биде резервирана само за богатите.

*За повеќе информации за мене:

https://www.disability55.com