Третман на растројство на хиперактивност со дефицит на внимание

АДХД и неговите лекови наспроти алтернативни методи, без психијатриски лекови

19 декември

07:21

2008 година

Реј Пем

upload in progress, 0

 

 

Оваа статија ќе им помогне на луѓето да одлучат дали децата/возрасните со растројство на дефицит на внимание и хиперактивност (АДХД) треба да се третираат со психијатриски лекови или холистички/нутриционистички/медицински (без психијатриски лекови).

Таканареченото „ADHD“ (нарушување на хиперактивност со дефицит на внимание) беше класифицирано и прогласено за постоење во 1987 година од страна на Американската психијатриска асоцијација (АПА).

Во основа, АДХД се однесува на луѓе со проблеми со внимание, однесување и учење. Вакви проблеми, се разбира, постојат од памтивек! Третман на овој тип на проблем на психијатриски начин, вклучително и назначување на потенцијално многу ризични лекови (како Риталин, Адерал, Концерт, итн.)

Алтернативните методи за лекување на лица со проблеми со внимание, однесување и учење (АДХД) се холистички/нутриционистички/медицински, без употреба на психијатриски лекови.

Врз основа на истражувањето што го направив, на јавниот пазар има контроверзии, (контроверзии и аргументи), кој начин да се земе, или: 1) психијатрискиот начин со нивните лекови или: 2) холистичкиот/нутриционистичкиот/медицинскиот начин, без употреба на психијатриски лекови.

На крајот на денот, за да дојдете до рационален заклучок за овој проблем, (како и во секоја ситуација во животот), треба да видите статистика за да го процените најдобриот курс на дејствување - или план за лекување 1) или 2) погоре. Оваа проценка ќе вклучува: 1) ефектите создадени од конзумирањето психијатриски лекови, пропишани за проблеми со внимание, однесување и учење или слично ('АДХД'). И, исто така: 2) ефектите создадени од алтернативните методи на лекување, (холистички/нутриционистички/медицински), без употреба на психијатриски лекови.

Моите заклучоци од набљудуваните статистики, (пристигнати по интензивно спроведено истражување) се следните:

1) Без сомнение, внесувањето психијатриски лекови е афера „хит или промашување“ или „застрелан во темнина“. Овие лекови (Риталин, Адерал, Концерт и слично) - иако понекогаш даваат чувство на „факт“, имаат висок ризик од негативни ефекти (краткорочни или долгорочни).

Значи, дали овој вид третман е генерално безбеден и „фер облог“ метод?

Vs:

2) Холистички/нутриционистички/медицински - (како што е опишано во книгата на д-р Мери Ен Блок „Нема повеќе АДХД“, и слично од многу други слични доктори низ светот). Овие методи вклучуваат лоцирање на изворот на проблемот и соодветно лекување (се разбира, без употреба на психијатриски лекови). Овие операции се помалку инвазивна методологија, без вклучен „потенцијално висок ризик“.

Дали овие типови методи на третман обезбедуваат севкупна безбедност и дали се фер облози?

Резултат од 1) погоре -- со статистика за несигурност за исходот, (врз основа на страдањата што се случиле и продолжуваат да се случуваат), ова е неправедно коцкање и носи потенцијал за страдање од висок ризик!

Резултат од 2) погоре -- со многу добра и постојана статистика за успех од овие типови третмани, ова е многу фер и безбеден облог!

Заклучок: чинот на голтање психијатриски лекови може да биде опасен!

Дејството на лоцирање на многу добар холистички/нутриционистички/медицински лекар, (кој врши слични успешни акции како д-р Мери Ен Блок), кој има висока стапка на успех во минатото во лекувањето на пациенти со внимание, однесување, учење или слични проблеми ( без употреба на психијатриски лекови) Ова е начинот на кој треба да се оди!

Моја препорака: Секој кој има проблеми со вниманието, однесувањето или учењето, да го направи потребното истражување за да дојде до сопствен рационален заклучок за текот на активностите што треба да ги преземе во лекувањето на проблемот.

Алтернативно, ако некој веќе зема психијатриски лекови за овие или слични проблеми, препорачувам тој или некој во негово име да направи ново или дополнително истражување и да дојде до рационален заклучок за текот на активностите што треба да ги преземе.

Треба да бидете во можност да добиете доволно статистика од интернет истражување.

Добро сторено

Статијата „означена“ како: 

О. Еве една идеја за апликација на која помислив:

Апликација наречена „Светски имиња“.

Во оваа апликација, едно лице ќе може да го напише своето име во одреден систем за пишување - и ќе може да види како истото име ќе биде напишано во други системи за пишување.

На пример: моето име, „Асаф“, кое го пишувам со хебрејски букви, ќе ги даде резултатите во системот:

1) „assaf“ - со латински букви

2) „阿薩夫“-на кинеско пишување.

3) „ассаф“ - со кирилични букви

4)“عساف“ – со арапски букви

5)"อัสซาฟ“ - напишано на тајландски (тајландски)

и повеќе.

Очигледно, таквата апликација е непотребна: на крајот на краиштата, има многу автоматски преведувачи на мрежата. Сепак, сè уште постои проблем што таквата апликација може да го реши: во автоматските преведувачи, честопати имињата на луѓе или други имиња што немаат посебна опиплива содржина не се препознаваат од автоматските преведувачи - затоа, кога се пишува името во одреден систем на скрипти, во повеќето случаи нема да биде можно да се добие резултатот од фонетската транскрипција во системите на скрипти на јазиците со други типови на скрипти.

Б. Подолу е писмото што го испратив до мојот матичен лекар

(Го испратив ова писмо до: д-р Брендон Стјуарт,

„Клалит здравствени услуги“ - клиника „Хатајелет“,

Улица Даниел Јановски бр. 6,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски код: 9338601.):

19 ноември 2023 година

Поздрав до д-р Брендон Стјуарт:

Предмет: Вашиот одговор на моето барање од Националната полиција.

Почитуван господине .

Спротивно на вашето тврдење, ова не е „долго писмо“ - тоа е кратко писмо од само една страница - и нема причина да избегнувате да се занимавате со такви прашања.

Укорите од овој тип предизвикуваат матна атмосфера кон тимовите за лекување и според мене се израз на тешка снисходливост од страна на медицинските тимови или стручните лица на терен кон нивните пациенти.

Откако ќе добијам такви одговори, воопшто не е важно што ми се зборува на самите состаноци - членовите на медицинскиот персонал, или всушност цел систем кој така се однесува кон пациентите никогаш нема да добие доверба.

Имаше (и ќе има) проценка на вашето професионално знаење како доктори. Но, исто толку ќе продолжи да има недостиг од ценење, а исто така и недостиг на доверба кон вистинските намери на членовите на медицинскиот персонал.

Ова.

Д-р Фридман, 6 ноември 2023 година

затворена

Референтни детали

Одговор на еден пациент на долгото писмо што го испратил како дел од импровизацијата, Мирот на Асаф. Се надевам дека си добро. Го добив твоето писмо. За ваша информација, импровизацијата е наменета за потврда на болест, рецепти или едно кратко прашање. Докторот нема време како дел од импровизацијата да се повика на материјал кој всушност е погоден за цела посета на клиника или преку телефон. Овој пат ќе добиете одговори на сите ваши прашања. Во иднина има две опции а. Едно кратко импровизирано прашање б. Редовно закажете состанок со докторот. ************************************* Еве ги одговорите на вашите прашања 1. Резултатот од мапирањето излезе „граница“ - тоа значи дека може да има минимален проблем во една од „помалку важните“ артерии во задниот дел - јасно ми е дека тоа сега не е опасна работа, а не е сериозна. Препорачувам да закажете состанок за да се вратите кај кардиологот за да добиете уредно толкување од специјалистот.

2. Не верувам дека вртоглавицата е поврзана со мапирањето на овие со анксиозноста поврзана со војната. Феноменот е вообичаен кај многу луѓе неодамна, а последниот пат кога се сретнавме, бев импресиониран од вашата вознемиреност.

3. Ви препорачувам да се вакцинирате против грип секоја година, вклучително и оваа година.

4. Нема врска меѓу вакцината против грип и онаа против корона. Ако немаше многу сериозни несакани ефекти од претходните вакцини против корона, ви препорачувам да ја земете петтата вакцина. Треба да се координирате на *2700 Се најдобро - и ве молиме закажете состанок следниот пат кога ќе имате повеќе од едно прашање.

Со почит,

Асаф Бењамини.

А подолу се прашањата што му ги поставив на докторот - по нив ги добив од него горенаведените зборови на прекор:

28 септември 2023 година

Поздрав до клиниката за шеталиште:

Предмет: барања до клиниката.

Почитувани госпоѓи/Господа.

Се лекувам во вашата клиника кај матичниот лекар д-р Брендон Стјуарт.

Би сакал да побарам од клиниката:

1) Би сакал да ги обновам рецептите за моите редовни лекови:

TEGRETOL CR

СЕРОКЕЛ

ЕФЕКСОР

Не ми требаат објаснувања за оваа работа - тоа се лекови кои редовно ги земам долги години.

Ова барање ви го испраќам по факс бидејќи системот на веб-страницата „Клалит онлајн“ не ми дозволува да го поднесам барањето преку нив.

2) И едно прашање до докторот:

Дали треба, или се препорачува да земам вакцина против грип? И слушнав дека има и вакцина против новиот вид на корона вирусот. Дали и јас треба да ја земам оваа вакцина?

Во секој случај, доколку навистина ми се препорачува да ги примам овие вакцини, би бил заинтересиран да знам која е потребната процедура за ова.

Со почит,

Асаф Бињамини е пациент на клиниката.

по напишано. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Мојот телефонски број: 972-58-6784040.

3) Можете да ми испратите сертификати и/или препораки на мојата e-mail адреса:

assaf197254@yahoo.co.il

Или на мојот број на факс: 972-77-2700076.

В. Подолу се објавените објави што ги споделив на социјалната мрежа Фејсбук:

1) Еден човек се шета во зима со капут на кој се испишани груби работи со кои се осудува себеси.

Минувачите не го разбираат значењето на ова, свртете се кон него и прашајте го дали не му пречи да се шета со облека на која се испишани толку груби работи.

Човекот не разбира во што е проблемот и одговара: „Што ми е гајле што пишува на палтото. Главната работа е што ме стопли“.

2)Анатуш Касирер чувство на лутина

3 дена·

шок!! Едит: Ова е халуцинаторната дама. Адва Авнери.

Сопственикот на станот на убиениот пар побарал од родителите

Платете за октомври и продолжете да плаќате додека не се најдат нови станари

Затоа што убиството не е причина за раскинување на договор!!

Само шокиран од злото и одвратноста

Не знам која е оваа дама, но сигурен сум дека ќе ми помогнеш да ја најдам и да и кажам што точно мислиме за неа

3)Ели Земах

2 дена

Адва Авнери, психотерапевт, ревизорски терапевт (Тел Авив Херцлија)

Можеби ќе се појави во пребарувањата на Google кога ќе барате дадилка и по грешка нема да наидете на некоја што наводно не се откажала од чек од убиен ден откако бил убиен во масакр. Таа, исто така, се погрижи да бидат платени и средени сите плаќања за вода и струја, за да не изгубите уште неколку стотици шекели. И секако семејството по грешка ги собрало предметите оставени како сувенири, веројатно земале и лупалка и даска за сечење и и било важно да ги побара назад.

И, исто така, му објасни на семејството дека има услови за раскинување на договор (очигледно убиството не е едно од нив).

Има и такви.

Фотографијата од Фејсбук која ја објави.

Џозеф Хадад  Ханох Даум  Аври Гилад   Амит Сегал 

Кокошка Асор   Маоз Цур

4) Во вестите беше објавено дека системите за воздушна одбрана на одбранбените сили на ИСРАЕЛ (Железна купола) погрешно ги идентификувале птиците преселници како непријателски авиони и ги пресретнале.

Зошто пука во птици? не е тоа загуба?

5) На последните избори не отидов да гласам. Слушнав дека во Грција тие што не гласаат на избори одат во затвор една година.

Се зборува за силен земјотрес во Израел - не знаеме кога (можеби за неколку минути - се надевам дека барем ќе имам време да го напишам постот пред да почне земјотресот).

Ако се уништат сите населби во земјата, најблиското место до кое ќе може да се избега е грчкиот дел на Кипар - или самата Грција (кои, како што знаете, се две посебни земји).

И бидејќи за време на Ханука ние (Евреите) ги победивме Грците - а не обратно, што значи дека кога ќе седам во затвор во Грција затоа што не гласав таму на избори ќе седам во темница - без осветлување.

Па, ќе почнам да се подготвувам:

1. Ќе барам грчки учител - за да можам да разговарам и да комуницирам со другите затвореници и со стражарите кои ќе ги одредат условите на мојот затвор.

2. Ќе почнам да вежбам седејќи во темница.

3. Ќе почнам да тренирам пливање - со претпоставка дека по катастрофата, кога многу Израелци ќе сакаат да се вратат во Израел и кога ќе ми заврши затворската казна во грчкиот затвор, нема да можам да најдам лет или брод со кој можам да се вратам во ИЗРАЕЛ поради бирократски проблеми - и да се вратам со пливање во водата на Средоземно Море ќе биде единственото решение за мене.

6)До: „Јад Сара“.

Денеска ја испратив пораката до здружението Јад Сара.

Би сакал да знам како може да се реши проблемот.

Со почит,

Асаф Бењамини.

20 ноември 2023 година

Поздрав до здружението „Јад Сара“:

Предмет: Моето следно писмо до тебе.

Почитувани госпоѓи/Господа.

Барањето за итни случаи го испратив јас преку вашата веб-страница - но, за жал, никој не се јавува кај мене или не ме ажурира во врска со моето барање.

Во недела, 19 ноември 2023 година во 11:36 часот, ве контактирав по телефон на 972-2-6444333 и ми беше кажано дека ваш вработен по име Линој треба да ми се врати за да го средиме проблемот.

Но, Линој не ми се врати, ниту пак некој друг.

Исто така, повторно ви се јавив денес, понеделник, 20 ноември 2023 година во 12:30 часот. - и службеничката со која разговарав (не знам како се вика) тврдеше дека бидејќи Валиној не е овде денес, работата не може да се реши - и таа инсистираше дека никој освен Валиној нема да ми помогне во тоа. Кога прашав како е можно во секоја асоцијација јеш сара да има само еден човек кој може да се занимава со ваква работа, не успеав да добијам никаков одговор.

Затоа, повторно барам да знам како може да се реши работата.

Со почит,

Асаф Бењамини.

До: здружение „Јад Сара“.

Тема: медицинска бирократија.

Почитувани госпоѓи/Господа.

Вчера, понеделник, 13 ноември 2023 година, ја добив следната порака на мојот мобилен телефон 972-58-6784040.

Би сакал да знам како може да се реши проблемот со долгот кон Magen David Adom (тие тврдат дека им должам NIS 498. Живеам со многу ниски примања - инвалидски додаток од Националниот институт за осигурување и не можам да плати оваа сума).

Би сакал да знам како може да се реши проблемот.

Со почит,

Асаф Бењамини.

Поздрав,

За ваша информација, на 29 септември 2023 година, assaf benyamini доби услуга за лекување и/или евакуација во редовна амбуланта Magen David Adom. Од Ерусалим Костарика до болницата Хадаса Ајн-Керем. Износот што се должи за оваа услуга е 498,00 NIS.

Вашата подобност беше проверена кај здравствениот фонд и откри дека немате право на делумно учество од негова страна.

За да го договорите плаќањето, кликнете на врската  https://tinyurl.com/ywxx8cyc

Оглас за долг број 104721122

За прашања, можете да се јавите на 972-1-800-390-101

пост Скриптум. 1. Треба да истакнам дека во тоа време пристигнав во собата за итни случаи на болницата Хадаса Ајн Керем во Ерусалим - откако го контактирав центарот за итни случаи на здружението Јад Сара што се наоѓа во мојот дом.

2. Мој матичен број: 029547403.

3. На 29 септември 2023 година, морав да одам во собата за итни случаи поради силна болка што ја почувствував, и тоа го направив по избор и кога едноставно немаше друго решение. Не го злоупотребив телефонскиот медицински центар до кој имам пристап од мојот дом.

4. Ќе истакнам дека сум инвалид и болен човек – а бескрајното справување со оваа непотребна бирократија уште повеќе го нарушува моето здравје.

На крајот, се работи за долгови кои не сум јас тој што треба да ги плаќа - па не можам да разберам зошто такви пораки ми се праќаат повторно и повторно.

Затоа, мислам дека е соодветно да се замолат засегнатите медицински установи (Здравствените служби Клалит, болницата Хадасах Ајн Керем, Здружението Јад Сара и Организацијата Маген Дејвид Адом) да се погрижат да ги решат овие работи меѓу себе без да ме вознемируваат постојано со такви заканувачки пораки и барајќи од мене како пациент Посредни меѓу нив - само сити!!!

5. Матичниот лекар кај кој сум под надзор:

Д-р Брендон Стјуарт, „Клалит здравствени услуги“ - клиника „Хатајелет“,

Улица Даниел Јановски бр. 6,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски код: 9338601.

6. Терапевтската рамка во која се наоѓам:

Здружение „Ројт“-Хостел „Авивит“,

Улица Ха-авивит бр. 6,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски код: 9650816.

Телефонските броеви во канцелариите на хостелот:

972-2-6432551. Или: 972-2-6428351.

Е-пошта на хостелот:  avivit6@barak.net.il

Социјалниот работник од хостелот, кој работи како куќна помошничка во мојот стан:

Госпоѓица. Сара Стора-972-55-6693370.

7. Мои адреси на е-пошта: 029547403@walla.co.il или: asb783a@gmail.com или: assaf197254@yahoo.co.il или: ass.benyamini@yandex.com или: assaffff@protonmail.com или: benyamini@vk.com или: 1972assaf@mailfence.com

7) Депресивен човек наоѓа работа во работна табла која е наменета за тажни и мрачни луѓе - и по кратко интервју се вработува.

Роднините на човекот се среќни што тој е вработен - и го прашуваат дали и тој е среќен.

Човекот одговара: „Можам да бидам задоволен што ја добив работата. Како што знаете - никогаш не сум среќен, па дури ни кога го добив тоа што го сакав - работа каде што можам да бидам тажен цел ден и да не се насмевнувам на никого. "

8) Родителите имаат дете - слатко, слатко бебе - и навистина сакаат да го „јадат“.

Поминуваат 30 до 40 години - детето расте и веќе е возрасен кој ги има и помалку пријатните страни на неговата личност.

Родителите воздивнуваат и си велат: „Чекај, зошто не го изедовме?“.

9) Човек закажува преглед кај лекар за почеток на септември.

Од клиниката доаѓа телефонски повик кој најавува откажување на терминот: „Сега има празници: Рош Хашана, Јом Кипур, потоа Суккот и на крајот Симчат Тора. Докторот треба да ја прими хебрејската Нова година, а потоа правилно да се организира самиот за постот Јом Кипур - а потоа ќе биде во Сука. Затоа ве молам не го вознемирувајте докторот и не го замарајте со пациенти во овој период, да?“.

Периодот на одмор заврши, а по Симчат Тора пациентот се јавува во клиниката и бара повторно да закаже термин.

Службеникот на клиниката го кара пациентот: "Закажете преглед? Сега? Навистина претерувате!! Докторот треба да ја расклопи суката, да се моли за првиот дожд и правилно да се подготви за сезоната на дождови. Извинете - не можеме закажи состанок!!".

Кон Ханука, пациентот повторно се јавува во клиниката.

Службеникот повторно го кара пациентот: "Деновиве го фалиме херојството на Макавејците и нивната борба против Грците како чудо - а вие? Мислете само на себе и вашето здравје!! Малку учтивост нема да ве повреди - јавете се после Ханука - докторот сега е зафатен со составување менори и сабибони“.

Празникот Ханука завршува, а фрустрираниот пациент повторно се јавува во клиниката и бара да закаже термин.

Службеникот на клиниката повторно го кара пациентот: „Треба да разберете дека кон 15-ти Швет и Пурим сите лекари се зафатени со садење дрвја и потоа шиење костими пред празникот Пурим. Не можете така да им пукнете во средината на нивното свето дело!!“.

По празникот Пурим, пациентот, чијашто болест во меѓувреме се влошува поради недостиг на лекување и негрижа, повторно се јавува на клиника - и ја моли службеничката да му дозволи да закаже - а таа пак го кара пациентот:

„Се наближуваме на Пасха - Израелците четириесет години одеа во пустината и страдаа многу повеќе од тебе - затоа престанете со кукањето веќе!! Овде боли, таму боли - нема повеќе сила за вас!!! И докторот моментално е зафатен со подготовка и чистење за Пасха - едноставно не е можно да не сакате да бидете малку внимателни. Јавете се по Песах!!“.

По Пасха, пациентот се јавува во клиниката, а службеникот повторно го кара:

"Моментално сме во свети денови - броејќи го Омер пред Шавут - размислете за Тората што очекуваме да ја добиеме!! Зошто постојано мислите само на себе? Докторот моментално се подготвува и за примање на Тора - а вие немате право да му пречам!!!За разлика од тебе - Докторот не кука цело време!!Викај ни по Шавуот - не сега!!“.

Шавуот поминува - а пациентот чија болест се влошува сè уште стенка од болки, се јавува на клиниката и моли да закаже преглед.

Службеникот повторно го кара:

„Наскоро почнува летниот распуст. Немате право да го мачите докторот за време на годишните одмори - напорно работи цела година - дозволено е и на одмор!! Навистина - малку обѕир - јавете ни се на почетокот на септември.

Во текот на летото пациентот починал од својата болест - поради медицинска занемарување и недостаток на третман.

10) Човек кој живее во заедница инсистира да не оди да се шиша многу години.

Кога блиските ќе прашаат за решението на работата, тој одговара:

„До неодамна се водеа преговори меѓу мене како работодавец и берберите кои работат во градот. Во моментов преговорите меѓу мене и нив се еднострано прекинати од мене. Причина: нивното барање е плата од по еден милион долари месечно за секој од нив, доживотно.

Навистина ја ценам работата на берберите - но јас сум едноставен граѓанин и не можам да му плаќам на секој од нив по милион долари месечно!!! Мојот став е дека воопшто не треба да им плаќам плати - туку плаќам само кога одам да се потстрижам - околу 40 до 50 НИС - и секако не милион долари.

Кога синдикатот на бербери ќе се согласи да излезе со пореални барања за плати, ќе може да се обноват преговорите - едноставно нема што да се зборува за сумите што ги бараат!!

11) „Меѓународниот олимписки комитет“ одлучува за основање на нов спорт: натпревари во дактилографска опрема.

Од учесниците на овој натпревар ќе биде побарано да напишат текст од милион и пол карактери на различни јазици што ќе треба да го изберат - секако пред публиката што ќе дојде да го следи натпреварот.

Учесникот кој ќе освои најмногу поени ќе победи на натпреварот

Критериуми според кои ќе се бодува на натпреварот:

1. Голема брзина на пишување - ќе бидат дадени дополнителни поени.

2. Грешките при пишување ќе го намалат бројот на поени што ќе ги добијат учесниците.

3. Ќе се даде бонус за бодови за учесниците кои избираат текст во кој има многу транзиции помеѓу различни системи за пишување, на пример: текст во кој има, наизменично, латински букви, арапски букви, кинеско писмо, кирилица и бурмански писма.

4. На учесниците ќе им биде забрането да гледаат во тастатурата - поглед на тастатурата, а дури и многу краток ќе го дисквалификува натпреварувачот и ќе резултира со исклучување од натпреварот.

12) И овој пат приказна од историски извор непознат за мене (се разбира, можете да го проверите ова):

Се вели дека еднаш учениците на Аристотел(познат грчки филозоф од античко време) Бил виден како брутално убива жаба и го злоставува нејзиниот труп.

Неговите студенти го прашале дали смета дека е соодветно филозоф и интелектуалец од негов ранг да се однесува на овој начин.

Аристотел им одговорил на своите студенти дека не гледа никаков проблем во тоа - бидејќи според неговиот метод немало врска помеѓу неговото филозофско пишување и неговиот секојдневен живот во кој тој немал обврска да ги применува принципите за кои пишувал. .

Заклучок: Кога се читаат делата на светските великани, треба да се запамети дека некои од нив имале и други и темни страни…

13) Сопственик на самопослуга реши во својата бакалница да понуди на продажба, покрај храна, и разни видови оружје и муниција спротивно на законот.

Кога тоа се дознало, била поднесена пријава во полиција и мажот бил уапсен.

Уапсениот сопственик на намирници не разбира зошто го апсат и на своите полициски испитувачи им вели:

„Прехранбените производи што ги продавам во мојата продавница човечкото тело ги користи како градбени елементи. Зошто е забрането?"

14)Трауматизирано лице кое живее во заедница бара стан што може да го изнајми.

По многу пребарувања, човекот пристигнува во стан што му се допаѓа и се среќава со сопственикот на куќата.

На состанокот сопственикот вели:

„Подготвен сум овде да потпишете договор за закуп, но имам три услови:

1. Психијатриски лекови нема да се внесуваат во станот. дали сакаш да си го земеш лекот Направи го тоа со други станоиздавачи-не со мене!!! Мојот стан е нормален стан а не психијатриски стан!!

2. Неодамна прочитав една статија во научно списание за тоа како процентот на прекинувачи на прозорци кај ментално болните е три пати поголем од процентот на кршење на прозорци кај општата популација. И бидејќи интегритетот на прозорците во станот ми е важен, од вас ќе се бара да се согласите за воспоставување телевизиски систем со затворено коло кој ќе ги следи вашите движења во секое време и ќе дава предупредување во случаи кога постои сомневање дека во станот ќе се изврши кршење прозорци - во тој случај ќе се преземат соодветни превентивни мерки.

3. Трошоците за неговото воспоставување, како и функционирањето на системот споменат во дел 2 ќе бидат вклучени во закупнината.“

Упс... Се надевам дека не им дадов идеја на станоиздавачите - нема да имам каде да живеам...

Се замолуваат сопствениците на куќи кои ја читаат објавата да ја избришат од своите умови, од нивното сеќавање, од нивните мисли, од нивните мисли и чувства - бришење за јавна корист.

15) Нова деловна иницијатива: компанијата „пристапен криминал“.

Меѓу производите што ќе се развиваат:

1. Моторизиран екстендер - со негова помош луѓето кои се врзани за инвалидски колички ќе можат да постават експлозивни полнења во возилата.

2. Лесен пиштол, кој инвалидите можат да го носат со себе за извршување задачи.

3. „Брза лента“ - специјален уред, со кој инвалидното лице ќе може брзо да избега од местото на злосторството, што ќе му помогне брзо да влезе во својот автомобил и да не биде фатен од полицијата.

Идеи за повеќе производи?

16) Како што знаеме, нацијата Израел понекогаш се споредува со „овца меѓу 70 волци“ - 70 волци ги претставуваат 70-те нации во светот.

Првиот волк: "Таа едвај ќе има доволно за вечера".

Другиот волк“ „: Чекај чекај... додека не ја завршам диетата“.

Третиот волк: "Па-гладен сум. Кога ќе јадеме?!!".

Четвртиот волк: „Се надевам дека ќе биде вкусно“.

Што ќе кажат другите 66 волци?

17)Хана Крамер

14 во ноември Б-20:48·

Црвениот крст  организацијата банкротираше.

не вреди ништо

„Претседателот на Црвениот крст беше многу возбуден што разговараше со семејствата на киднапираните“

Момче О момче.

Според нашиот министер за надворешни работи – нејзината емоционална состојба била многу тешка. Тешко ѝ беше да го продолжи разговорот.

О, кутрата.

ти оди …..

На неа и на сите високи членови на организацијата и посакувам лично да го доживеат она што ние овде го доживуваме, и она што го доживуваат семејствата на киднапираните. Нека го искусат тоа лично.

Дотогаш - да ни остане трошка „хуманитарни“ закони.

Како се осмелуваат да отворат уста и да џагорат?

Ќе воскреснат и ќе им кажат во сите медиуми дека организацијата Хамас е терористичка убиствена организација која не ги почитува меѓународните закони, а бидејќи е така - Црвениот крст нема можност да комуницира со него, а Израел има право да дејствуваат на кој било начин што државата Израел и нејзините лидери сметаат дека е соодветно. дека убиствената терористичка организација нема право на никаков човечки третман, од која било земја или организација.

(Дозволено ми е да сонувам и да се надевам на некаква смисла и интегритет)

18) Подолу е објавата што ја споделив во

група"Група ентузијасти за историја":

асаф бенјамини, група љубители на историјата

1 минута ·

Како што знаете, во античка Грција Олимписките игри беа отворени само за мажи - а спортистите се натпреваруваа целосно голи.

До одредена фаза публиката која доаѓаше да ги следи натпреварите пристигнуваше со облека на телото.

Излегува дека на едно од натпреварите мајката на еден од спортистите навистина сакала да дојде и да го гледа својот син - сепак, бидејќи Олимпијадата беше отворена само за мажи, таа не можеше да оди таму како жена.

На крајот, таа се маскирала во маж - и на тој начин успеала да се придружи на публиката која ги гледа натпреварите - вклучувајќи го и натпреварот на кој учествувал нејзиниот син.

На натпреварот во кој учествувал синот на таа жена, тој очигледно го освоил првото место - и со јачината на возбудата таа притрчала кон него да го гушне.

Кога го гушнала синот и без таа да го забележи, и биле фатени некои од копчињата од облеката (не е јасно што) и поради тоа и била скината облеката. Срамот беше толку голем што од тој ден дури и публиката која дојде да ги гледа Олимписките игри во Грција мораше да дојде и целосно гола да ги гледа игрите.

Еве неколку прашања:

1. Дали го знаеме точниот датум на овој настан?

2. Знаеме ли како се викаше тој спортист, а како се викаше неговата мајка?

3. А со оглед на тоа дека мајката на тој спортист прекршила општествена норма која била толку важна во тие денови - дали знаеме дали подоцна била казнета поради тоа?

4. Дали има други приказни за Гркинки кои успеале да дојдат и да ги гледаат натпреварите до таа фаза, маскирајќи се во мажи? Дали има докази за тоа во археолошките ископувања спроведени во античките грчки градови?

19) Едно лице има сериозно 'рчење секоја вечер.

Неговата сопруга е лута поради ова и се жали на тоа повторно и повторно - но безуспешно.

Со текот на годините човекот умира.

Неговата сопруга почнува да го пропушта истото 'рчење кое претходно толку многу и пречеше.

Д. Подолу е објава, која ја споделив во групата на Фејсбук " "Фокусирајте го Израел":

 

Некои луѓе се доволно храбри да зборуваат, да ја кажат вистината и да поддржат добро наспроти зло. Ви благодариме за вашата храброст и страст, Асита Канко! #Израел #Газа #ХамасИСИС #Израел ПодНапад #Прошири ја вистината #Западот е следен

#Израел ќе го победи теророт

https://www.facebook.com/watch/?v=723008953181750

E. Подолу е е-поштата што ја испратив на различни места:

Неодамна (го пишував ова на 29 ноември 2023 година) пристапот до мојот assaf197254@yahoo.co.il постојано се блокира и секогаш кога сум блокиран ја добивам следнава порака за грешка:

Како може да се поправи?

Сакам да истакнам дека преку моите сметки на е-пошта не испраќам закани, пцовки, клевети или зборови на омраза или клевети од кој било вид што навистина може да ја оправда ваквата санкција.

Асаф Бењамини.

*1) моите дополнителни адреси за е-пошта: 029547403@walla.co.il или: asb783a@gmail.com или: 1972assaf@mailfence.com или: ass.benyamini@yandex.com или: benyamini@vk.com или: assaffff@protonmail .com

2) мојот телефонски број: 972-58-6784040. мојот број на факс: 972-77-2700076.

3) мојата поштенска адреса:

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115/4,

маало ќиријат менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

4) мојата веб-страница: https://disability55.com/

5) И имам уште еден проблем со мојот assaf197254@yahoo.co.il :

понекогаш пораките што се обидувам да ги испратам не се испраќаат, а пораките што другите луѓе се обидуваат да ми ги испратат не пристигнуваат во моето сандаче.

6) мојот прв јазик е хебрејски (עברית).

F. Подолу е објава, која ја споделив во групата на Фејсбук

"Обединети против еврејската омраза":

Палестинците имаат ист избор и можност да одлучат какви луѓе сакаат да бидат. Ако го изберат тероризмот, тоа е нивен избор! 

#Израел #Газа #ХамасИСИС #Поддршка на Израел

#Прошири ја вистината

#Израел ќе го победи теророт

https://www.facebook.com/reel/992566885181800

0:40 / 1:29

Емили Шрадер

18 во ноември Б-21:04 

Престанете да ја обвинувате жртвата, ништо не ги принудува Палестинците да станат терористи.

Секој Палестинец има агенција да одлучи кој сака да биде.

Нема оправдување за тероризмот.

 

G. Подолу е објавата, која ја споделив во групата на Фејсбук

"Ги поддржувам израелските одбранбени сили во спречувањето терористички напади од Газа":

 Има реален проблем со медиумските мрежи кои шират лаги и дезинформации и промовираат омраза. #Израел #Газа #ХамасИСИС #Поддршка на Израел #Прошири ја вистината

#Израел ќе го победи теророт

https://www.facebook.com/watch/?v=1527346218020768

0:33 / 5:41

Мегин Кели

24 во ноември Б- 2:30 часот

„Грешките“ се случуваат само на едната страна од оваа приказна. Зарем тоа не е интересно? Ова е приближно голема грешка што може да ја направи еден „новинар“.

H. Подолу е е-поштата што ја испратив до „Институтот за медицински иновации и медицина на утрешниот ден“:

Асаф Бењамини 

Од:

assaf197254@yahoo.co.il

до:

Online-school@ima.org.il

Недела, 3 декември во 11:52 часот

До: „Институт за медицински иновации и медицина на утрешниот ден“.

Предметот: софтвер/систем за оние со деменција.

Почитувани госпоѓи/Господа.

Мислев на следнава идеја за развој на апликација за луѓе кои страдаат од болести кои се придружени со когнитивно опаѓање и состојби на деменција како што е Алцхајмерова болест:

Како што знаеме, пациентите со болести чија главна карактеристика е когнитивното опаѓање (како што е Алцхајмерова болест или други болести кај кои постои состојба на деменција) постепено губат многу способности како што се краткотрајната меморија или секојдневното функционирање. постепено се влошува. Идејата е да се воспостави софтвер, или систем кој ќе биде дизајниран за луѓе кои се во оваа ситуација. Предизвикот е да се соберат во таков систем сите програми или системи што ги користи личноста - и преку систем на вештачка интелигенција оперативниот механизам ќе станува поедноставен и поедноставен како што болеста напредува. Секако, за да се изгради системот на начин што ќе се прилагоди што е можно попрецизно на ситуацијата на личноста што го користи, во текот на развојот ќе биде неопходно да се консултира и соработува со истражувачи на мозокот, истражувачи од областа на когнитивноста, како и соработка со невролози.

Целта на системот е, се разбира, да им овозможи на луѓето кои се навикнати да користат компјутер за различни цели и кои се на работ на деменција целосно да не го изгубат пристапот до системите на кои биле навикнати да ги користат долги години од својот живот. - а со тоа и донекаде да го подобрат квалитетот на нивниот живот кој и онака е значително оштетен како резултат на симптомите на самата болест.

Толку за самата идеја.

Иако ова е идеја за која размислував, немам никаква врска со грижата за деменција во мојот личен живот.

Би сакал да истакнам дека во се што ме засега мене лично, треба да се земат предвид низа работи:

1) Не сум професионалец во областа на програмирање, ниту професионалец во областа на истражување на мозокот, когниција или неврологија - и поради оваа причина не можам да придружувам таков проект чекор по чекор.

Ова е идеја за која размислував - и освен што ќе ја дадам првичната идеја, нема да можам да помогнам во ниту една друга фаза од проектот.

2) Живеам со многу ниски примања - инвалидски додаток од Националниот институт за осигурување. Затоа, немам можност да вложам никакви буџети во реализација на идејата. И уште повеќе: поради сериозноста на мојата ситуација, дури и многу високите попусти едноставно нема да помогнат.

3) Живеам во населбата Кирјат Менахем во Ерусалим и немам автомобил или возачка дозвола. Поради мојата здравствена и финансиска состојба, исто така, нема шанси во иднина да добијам возачка дозвола или да купам автомобил.

Затоа, мојата способност да доаѓам на консултантски состаноци во канцелариите на компаниите кои се значително далеку од моето место на живеење не постои.

Дали мислите дека тука би можело да има некаква адреса во обид да се промовира таков проект или да се откажам од него и да заборавам на целата работа?

                                                           Мои лични податоци:

Име - асаф. Презиме - benyamini.Матичен број-029547403.

Целосна поштенска адреса -

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

Телефонски броеви: во таен дом поради малтретирање и поплака до израелската полиција која не била постапена.

Мобилен-972-58-6784040. Факс-972-77-2700076.

Мои адреси на е-пошта: 029547403@walla.co.il или: asb783a@gmail.com или: assaf197254@yahoo.co.il или: ass.benyamini@yandex.com или: 1972assaf@mailfence.com или:

assafbenyamini@hotmail.com или: assaffff@protonmail.com или: benyamini@vk.com или: assafbenyamini@163.com

Мојата веб-страница: https://www.disability55.com/ 

I. Подолу е објавата, која ја споделив во групата на Фејсбук

"Ажурирање на новости за војната Палестина против Израел ✅":

активни

Асаф Бењамини

 1 тенок

Дали би им верувале на вашите лидери доколку тие живеат во луксуз додека вие страдате? Не, а не треба ниту Палестинците.

#Израел#Газа#ХамасИСИС#БесплатенГазаОд Хамас

#Прошири ја вистината

#Израел ќе го победи теророт

https://www.facebook.com/61553780374491/videos/1028942395099185

0:06 / 1:48

Факти за Израел Вие сте со Натаниел Бузолиќ.

4 дена·

Зошто луѓето во ГАЗА се толку сиромашни?

Лидерите на Хамас не се ни мачат да живеат во Газа.

Не можете да замислите колку се богати!

Но нивниот народ?

Зошто Хамас треба да се грижи за нив, кога има толку многу глупави луѓе таму, кои го обвинуваат Израел за сите неволји на луѓето од Газа?

Ако навистина ги поддржувате овие кутри цивили, помогнете им да се ослободат од корумпираниот Хамас-ИСИС.

Ве молам споделете.

#ХамасИСИС#ИзраелЌе го победи теророт#Фактите се важни#БесплатенГазаОд Хамас

J. Мои врски:

1) командоси Објаснување-Воини Застапувањето на Израел

2)мојот син земјиште-Есеј луѓе да светот на природата

3) купување и продавање на коса на интернет B-HairSellon|продажба на коса А лице

4) Сервис до куќата

5) Фокус извештај и следење по поддржувач Хамас и организациски тероризам

6) канал на YouTube "посебни содржини"

7) проектот бавен „Р-проект меѓународен за градежен реактор Фјужн нуклеарен

8) alitu.com-подкаст во рамките на суптилноста.Се со апликација Еден

9)irestorelaser.com-редакција за растење на косата

10) сајт"а бизнисмен"-технологии кошер

 11)  форум Денеска дека по војната