Trajtimi i çrregullimit të vëmendjes, përqendrimit dhe hiperaktivitetit

ADHD dhe barnat e saj kundrejt metodave alternative, pa barna psikiatrike

19 dhjetor

07:21

2008

Ray Pam

upload in progress, 0

 

 

Ky artikull do t'i ndihmojë njerëzit të vendosin nëse fëmijët/të rriturit me çrregullim të hiperaktivitetit të deficitit të vëmendjes (ADHD) duhet të trajtohen me medikamente psikiatrike ose holistike/ushqyese/mjekësore (pa medikamente psikiatrike).

I ashtuquajturi "ADHD" (çrregullimi i hiperaktivitetit të deficitit të vëmendjes) u klasifikua dhe u deklarua se ekziston në vitin 1987 nga Shoqata Amerikane e Psikiatrisë (APA).


Në thelb, ADHD u referohet njerëzve me probleme të vëmendjes, sjelljes dhe të mësuarit. Këto lloj problemesh, natyrisht, kanë ekzistuar që nga kohra të lashta! Trajtimi i këtij lloji problemi në mënyrën psikiatrike, duke përfshirë përshkrimin e medikamenteve potencialisht me rrezikshmëri të lartë (si Ritalin, Adderall, Concerta, etj.)

Metodat alternative për trajtimin e njerëzve me probleme të vëmendjes, sjelljes dhe të mësuarit (ADHD) janë holistike/ushqyese/mjekësore, pa përdorimin e barnave psikiatrike.

Në bazë të hulumtimit që kam bërë, ka polemika, (polemika dhe argumente), brenda tregut publik se çfarë rruge duhet marrë, ose: 1) mënyra psikiatrike me barnat e tyre ose: 2) mënyra holistike/ushqyese/mjekësore, pa përdorimi i barnave psikiatrike.

Në fund të ditës, për të arritur në një përfundim racional në lidhje me këtë problem, (si në çdo situatë në jetë), ju duhet të shihni statistika për të vlerësuar rrugën më të mirë të veprimit që duhet të ndërmerret - ose një plan trajtimi 1) ose 2) sipër. Ky vlerësim do të përfshijë: 1) efektet e krijuara nga konsumimi i barnave psikiatrike, të përshkruara për probleme të vëmendjes, sjelljes dhe të mësuarit, ose të ngjashme ('ADHD'). Dhe gjithashtu: 2) efektet e krijuara nga metodat alternative të trajtimit, (holistik/ushqyes/mjekësor), pa përdorimin e barnave psikiatrike.

Përfundimet e mia nga statistikat e vëzhguara, (të ardhura pas një kërkimi intensiv të kryer), janë si më poshtë:

1) Pa dyshim, marrja e barnave psikiatrike është një çështje 'goditje ose humbje' ose 'qëllim në errësirë'. Këto barna (Ritalin, Adderall, Concerta dhe të ngjashme) - megjithëse ndonjëherë japin një ndjenjë 'fakti', kanë një rrezik të lartë të efekteve negative (afatshkurtër ose afatgjatë).

Pra, a është ky lloj trajtimi një metodë përgjithësisht e sigurt dhe 'bast e drejtë'?

Vs:

2) Holistik/ushqyes/mjekësor - (siç përshkruhet në librin e Dr. Mary Ann Block 'No More ADHD', dhe në mënyrë të ngjashme nga shumë mjekë të tjerë të ngjashëm në mbarë botën). Këto metoda përfshijnë gjetjen e burimit të problemit dhe trajtimin e tij në përputhje me rrethanat (pa përdorimin e barnave psikiatrike, sigurisht). Këto operacione janë një metodologji më pak invazive, pa përfshirë ndonjë 'rrezik potencialisht të lartë'.

A ofrojnë këto lloje metodash trajtimi siguri të përgjithshme dhe a janë ato baste të drejta?

Rezultati i 1) më sipër -- me statistika të pasigurisë për rezultatin, (bazuar në vuajtjet që kanë ndodhur dhe vazhdojnë të ndodhin), ky është një kumar i padrejtë dhe mbart potencialin për vuajtje me rrezik të lartë!

Rezultati i 2) më sipër -- me statistika suksesi shumë të mira dhe të vazhdueshme nga këto lloje trajtimesh, ky është një bast shumë i drejtë dhe i sigurt!

Përfundim: akti i gëlltitjes së barnave psikiatrike mund të jetë i rrezikshëm!

Veprimi i gjetjes së një mjeku shumë të mirë holistik/ushqyes/mjekësor, (i cili kryen veprime të ngjashme të suksesshme si Dr. Mary Ann Block), i cili ka një shkallë të lartë suksesi në të kaluarën në trajtimin e pacientëve me vëmendje, sjellje, të mësuar ose probleme të ngjashme ( pa përdorimin e barnave psikiatrike) Kjo është rruga që duhet bërë!

Rekomandimi im: Kushdo që ka probleme të vëmendjes, sjelljes ose të mësuarit, të bëjë kërkimet e nevojshme për të arritur në përfundimin e tij racional në lidhje me kursin e veprimit që duhet të ndërmarrë në trajtimin e problemit.

Përndryshe, nëse dikush tashmë po merr ilaçe psikiatrike për këto ose probleme të ngjashme, unë rekomandoj që ai, ose dikush në emër të tij, të bëjë kërkime të reja ose shtesë dhe të arrijë në një përfundim racional në lidhje me kursin e veprimit që duhet ndërmarrë.

Ju duhet të jeni në gjendje të merrni statistika të mjaftueshme nga kërkimet në internet.

Te lumte

Artikull "etiketuar" si: 

A. Këtu është një ide aplikacioni që kam menduar:

Një aplikacion i quajtur "Emrat e botës".

Në këtë aplikacion, një person do të jetë në gjendje të shkruajë emrin e tij në një sistem të caktuar shkrimi - dhe do të jetë në gjendje të shohë se si do të shkruhet i njëjti emër në sisteme të tjera shkrimi.

Për shembull: emri im, "Assaf", të cilin e shkruaj me shkronja hebraike, do të japë rezultatet në sistem:

1) "assaf" - me shkronja latine

2)"阿薩夫"-në shkrimin kinez.

3) "ассаф" - me shkronja cirilike

4)"عساف" - me shkronja arabe

5)"อัสซาฟ" - shkruar në Thai (Tailandisht)

dhe me shume.

Me sa duket një aplikim i tillë është i panevojshëm: në fund të fundit, ka shumë përkthyes automatikë në rrjet. Megjithatë, ekziston ende një problem që një aplikacion i tillë mund të zgjidhë: në përkthyesit automatikë, shpesh emrat e njerëzve ose emrat e tjerë që nuk kanë një përmbajtje të veçantë të prekshme nuk njihen nga përkthyesit automatikë - prandaj, kur shkruani emrin në një Një sistem i caktuar i shkrimit, në shumicën e rasteve nuk do të jetë e mundur të merret rezultati i transkriptimit fonetik në sistemet e shkrimeve të gjuhëve me lloje të tjera shkrimesh.

B. Më poshtë është letra që i dërgova mjekut tim të familjes

(Unë ia dërgova këtë letër: Dr. Brandon Stewart,

"Shërbimet Shëndetësore Clalit" - Klinika "Hatayelet",

Rruga Daniel Yanovsky 6,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9338601.):

19 nëntor 2023

Përshëndetje për Dr. Brandon Stewart:

Subjekti: Përgjigja juaj për kërkesën time nga Policia Kombëtare.

I nderuar Zotëri.

Ndryshe nga pretendimi juaj, kjo nuk është një "letër e gjatë" - është një letër e shkurtër e vetëm një faqeje - dhe nuk ka asnjë arsye për të shmangur adresimin e pyetjeve të tilla.

Qortimet e këtij lloji shkaktojnë një atmosferë të turbullt ndaj ekipeve të mjekimit dhe për mendimin tim janë shprehje e mospërfilljes së ashpër nga ana e ekipeve mjekësore apo profesionistëve të fushës ndaj pacientëve të tyre.

Pasi marr përgjigje të tilla, nuk ka fare rëndësi se çfarë më thuhet në takime - anëtarët e stafit mjekësor, apo në fakt një sistem i tërë që sillet në këtë mënyrë ndaj pacientëve nuk do të fitojë kurrë besim.

Ka pasur (dhe do të vazhdojë të jetë) një vlerësim i njohurive tuaja profesionale si mjekë. Por po aq do të vazhdojë të ketë mungesë vlerësimi dhe gjithashtu mungesë besimi ndaj synimeve të vërteta të anëtarëve të stafit mjekësor.

Kjo.

Dr. Friedman, 6 nëntor 2023

mbyllur

Detajet e referencës

Një përgjigje ndaj një pacienti ndaj një letre të gjatë që ai dërgoi si pjesë e një improvizimi, Paqja e Assaf. Shpresoj te jeni mire. Mora letrën tuaj. Për informacionin tuaj, improvizimi ka për qëllim konfirmimin e sëmundjes, recetat ose një pyetje të shkurtër. Mjeku nuk ka kohë si pjesë e improvizimit për t'iu referuar materialit që në fakt është i përshtatshëm për një vizitë të tërë në klinikë ose me telefon. Këtë herë do të merrni përgjigje për të gjitha pyetjet tuaja. Në të ardhmen ka dy opsione a. Një pyetje e shkurtër e improvizuar b. Bëni një takim të rregullt me ​​mjekun. ************************************* Këtu janë përgjigjet e pyetjeve tuaja 1. Rezultati i harta doli "kufi" - Kjo do të thotë se mund të ketë një problem minimal në një nga arteriet "më pak të rëndësishme" në pjesën e pasme - është e qartë për mua që kjo nuk është një gjë e rrezikshme tani dhe jo serioze. Unë rekomandoj të bëni një takim për t'u kthyer te kardiologu për të marrë një interpretim të rregullt nga specialisti.

2. Nuk besoj se marramendja është e lidhur me krahasimin e tyre me ankthin e lidhur me luftën. Fenomeni është i zakonshëm tek shumë njerëz kohët e fundit dhe herën e fundit që u takuam, më bëri përshtypje ankthi juaj.

3. Unë rekomandoj që të bëni një vaksinë kundër gripit çdo vit, duke përfshirë këtë vit.

4. Nuk ka asnjë lidhje mes vaksinës së gripit dhe asaj kundër koronës. Nëse nuk ka pasur efekte anësore shumë serioze nga vaksinat e mëparshme të koronës, ju rekomandoj të bëni vaksinën e pestë. Ju duhet të koordinoheni në *2700 Të gjitha të mirat - dhe ju lutemi lini një takim herën tjetër që të keni më shumë se një pyetje.

Përshëndetjet më të mira,

assaf benyamini.

Dhe më poshtë janë pyetjet që i bëra mjekut - pas tyre mora prej tij fjalët qortuese të mësipërme:

28 shtator 2023

Përshëndetje për klinikën e shëtitores:

Subjekti: kërkesat në klinikë.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Unë jam duke u trajtuar në klinikën tuaj nga mjeku i familjes Dr. Brandon Stewart.

Do të doja të kërkoja nga klinika:

1) Dëshiroj të rinovoj recetat për medikamentet e mia të rregullta:

TEGRETOL CR

SEROQUEL

EFFEXOR

Nuk kam nevojë për shpjegime për këtë çështje - këto janë ilaçe që unë i marr rregullisht për shumë vite.

Këtë kërkesë po jua dërgoj me faks pasi sistemi i faqes “Clalit Online” nuk më lejon të paraqes kërkesën nëpërmjet tyre.

2) Dhe një pyetje për mjekun:

A duhet, apo rekomandohet të bëj një vaksinë gripi? Dhe kam dëgjuar se ekziston edhe një vaksinë kundër llojit të ri të virusit korona. A duhet ta marr edhe unë këtë vaksinë?

Në çdo rast, nëse vërtet marrja e këtyre vaksinave rekomandohet për mua, do të isha i interesuar të dija se cila është procedura e nevojshme për këtë.

Përshëndetjet më të mira,

Asaf Binyamini është një pacient në klinikë.

pas shkruar. 1) Numri im ID: 029547403.

2) Numri im i telefonit: 972-58-6784040.

3) Mund të më dërgoni certifikata dhe/ose rekomandime në adresën time të postës elektronike:

assaf197254@yahoo.co.il

Ose në numrin tim të faksit: 972-77-2700076.

C. Më poshtë janë postimet që kam shpërndarë në rrjetin social Facebook:

1) Një burrë ecën në dimër me një pallto mbi të cilën janë shkruar gjëra të ashpra duke dënuar veten.

Kalimtarët nuk e kuptojnë domethënien e kësaj, kthehuni tek ai dhe pyesni nëse nuk e shqetëson të ecë me një rrobë që ka të shkruara gjëra kaq të rënda.

Burri nuk e kupton se cili është problemi dhe i përgjigjet: "Çfarë më intereson mua çfarë shkruhet në pallto. Kryesorja është që më mban ngrohtë."

2)Anatush Cassirer ndjenja e zemërimit

3 ditë·

shoku!! Edit: Kjo është zonja halucinative. Adva Avneri.

Pronari i banesës së çiftit të vrarë ka kërkuar nga prindërit

Paguani për tetorin dhe vazhdoni të paguani derisa të gjenden qiramarrës të rinj

Sepse vrasja nuk është arsye për të prishur një kontratë!!

Thjesht i tronditur nga e keqja dhe neveria

Nuk e di kush është kjo zonjë, por jam i sigurt se do të më ndihmoni ta gjej dhe t'i tregoj saktësisht se çfarë mendojmë për të

3)Eli Zemach

2 dite

 

Adva Avneri, psikoterapiste, terapiste audituese (Tel Aviv Herzliya)

Ndoshta do të shfaqet në kërkimet në Google kur të kërkoni një dado dhe gabimisht nuk do të hasni në një që gjoja nuk hoqi dorë nga një çek nga një i vrarë një ditë pasi u vra në një masakër. Ajo gjithashtu u sigurua që të gjitha pagesat e ujit dhe të energjisë elektrike të paguheshin dhe të renditeshin, që të mos humbisni disa qindra sikla të tjera. Dhe sigurisht që familja i mblodhi gabimisht sendet e mbetura si suvenire, ata ndoshta morën edhe një qëruese dhe një dërrasë prerëse dhe ishte e rëndësishme për të që t'i kërkonte ato.

Dhe gjithashtu i shpjegoi familjes se ka kushte për prishjen e kontratës (me sa duket vrasja nuk është një prej tyre).

Ka edhe ato.

Foto nga Facebook që ka postuar.

Joseph Haddad  Hanoch Daum  Avri Gilad   Amit Segal 

Hen Assor   Maoz Tsur

4) U njoftua në lajme se sistemet e mbrojtjes ajrore të forcave të mbrojtjes ISRAEL (Iron Dome) gabimisht identifikojnë zogjtë migrues si avionë armiqësor dhe i kapin ato.

Pse qëlloni mbi zogjtë? a nuk është kjo një humbje?

5) Në zgjedhjet e fundit nuk shkova të votoja. Kam dëgjuar që në Greqi ata që nuk votojnë në zgjedhje shkojnë në burg për një vit.

Flitet për një tërmet të fortë në Izrael - nuk e dimë se kur (ndoshta pas pak minutash - shpresoj që të paktën të kem kohë ta shkruaj postimin para se të fillojë tërmeti).

Nëse shkatërrohen të gjitha vendbanimet në vend, vendi më i afërt ku do të jetë e mundur të arratisesh është pjesa greke e Qipros - ose vetë Greqia (që, siç e dini, janë dy vende të veçanta).

Dhe meqenëse gjatë Hanukkah ne (hebrenjtë) i mundëm grekët - dhe jo anasjelltas, që do të thotë se kur të ulem në burg në Greqi për të mos votuar atje në zgjedhje, do të ulem në errësirë ​​- pa ndriçim.

Epo, unë do të filloj përgatitjen:

1. Do të kërkoj një mësues grek - që të mund të flas dhe të komunikoj me të burgosurit e tjerë dhe me gardianët që do të përcaktojnë kushtet e burgimit tim.

2. Do të filloj të praktikoj ulur në errësirë.

3. Do të filloj stërvitjen në not - me supozimin se pas katastrofës, kur shumë izraelitë do të duan të kthehen në Izrael dhe kur burgu im në burgun grek të përfundojë, nuk do të mund të gjej një fluturim ose anije me të cilën mund të kthehem në IZRAEL për shkak të problemeve burokratike - dhe të kthehem duke notuar në ujin e deti Mesdhe do të jetë zgjidhja e vetme për mua.

6) Për: "Yad Sarah".

I dërgova mesazhin sot Shoqatës Yad Sarah.

Do të doja të dija se si mund të zgjidhet çështja.

Përshëndetjet më të mira,

assaf benyamini.

20 nëntor 2023

Përshëndetje për shoqatën "Yad Sarah":

Subjekti: Letra ime e mëposhtme për ju.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Kërkesa e urgjencës u dërgua nga unë përmes faqes tuaj të internetit - por për fat të keq askush nuk po më kontakton ose nuk po më përditëson në lidhje me kërkesën time.

Të dielën e datës 19 nëntor 2023 në orën 11:36 të mëngjesit ju kontaktova me telefon në numrin 972-2-6444333 dhe më thanë që një punonjës i juaji me emrin Linoy duhet të kthehej tek unë për të zgjidhur çështjen.

Por Linoy nuk u kthye me mua, dhe as dikush tjetër.

Gjithashtu, ju telefonova sërish sot, e hënë, 20 nëntor 2023 në orën 12:30. - dhe nëpunësja me të cilën fola (nuk e di emrin e saj) pohoi se meqenëse Valinoj nuk është këtu sot, çështja nuk mund të zgjidhet - dhe ajo këmbënguli që askush përveç Valinojit nuk do të më ndihmonte për këtë. Kur e pyeta se si është e mundur që në çdo shoqatë yesh sara ka vetëm një person që mund të merret me një çështje të tillë, nuk arrita të marr asnjë përgjigje.

Prandaj, unë kërkoj përsëri të di se si mund të zgjidhet çështja.

Përshëndetjet më të mira,

assaf benyamini.

Për: Shoqata "Yad Sarah".

Tema: burokracia mjekësore.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Dje, e hënë, 13 nëntor 2023, mora mesazhin e mëposhtëm në numrin tim celular 972-58-6784040.

Do të doja të dija se si mund të zgjidhet çështja e borxhit ndaj Magen David Adom (ata pretendojnë se u kam borxh 498 NIS. Unë jetoj me të ardhura shumë të ulëta - një kompensim invaliditeti nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve dhe nuk jam në gjendje të paguaj këtë shumë).

Do të doja të dija se si mund të zgjidhet çështja.

Përshëndetjet më të mira,

assaf benyamini.

pershendetje,

Për informacionin tuaj, më 29 shtator 2023 assaf benyamini mori shërbim për trajtim dhe/ose evakuim në një ambulancë të rregullt Magen David Adom. Nga Jerusalemi Kosta Rika në spitalin Hadassah Ein-Kerem. Shuma e borxhit për këtë shërbim është 498,00 NIS.

Përshtatshmëria juaj u kontrollua me fondin shëndetësor dhe u konstatua se nuk keni të drejtë për pjesëmarrje të pjesshme nga ana e tij.

Për të rregulluar pagesën, ju lutemi klikoni në lidhjen  https://tinyurl.com/ywxx8cyc

Njoftimi për borxhin nr 104721122

Për pyetje, mund të telefononi 972-1-800-390-101

post Scriptum. 1. Duhet të theksoj se në atë kohë arrita në dhomën e urgjencës së spitalit Hadassah Ein Kerem në Jerusalem - pasi kontaktova qendrën e urgjencës të Shoqatës Yad Sarah që ndodhet në shtëpinë time.

2. Numri im ID: 029547403.

3. Më 29 shtator 2023, më duhej të shkoja në urgjencë për shkak të dhimbjeve të forta që ndjeva dhe e bëra pa zgjedhje dhe kur thjesht nuk kishte zgjidhje tjetër. Nuk kam abuzuar me qendrën mjekësore telefonike në të cilën kam akses nga shtëpia ime.

4. Do të theksoj se jam invalid dhe i sëmurë – dhe ballafaqimi i pafund me këtë burokraci të panevojshme më dëmton akoma më shumë shëndetin.

Në fund të fundit, bëhet fjalë për borxhet që nuk jam unë që duhet t'i paguaj - ndaj nuk arrij ta kuptoj pse më dërgohen vazhdimisht mesazhe të tilla.

Prandaj, mendoj se është e përshtatshme t'u kërkojmë institucioneve mjekësore në fjalë (Shërbimet Shëndetësore Clalit, Spitali Hadassah Ein Kerem, Shoqata Yad Sarah dhe Organizata Magen David Adom) që të kujdesen për zgjidhjen e këtyre çështjeve mes tyre pa më shqetësuar vazhdimisht me mesazhe të tilla kërcënuese dhe duke kërkuar nga unë si pacient Ndërmjetëso mes tyre - sapo u ngopur!!!

5. Mjeku i familjes me të cilin jam nën monitorim:

Dr. Brandon Stewart, "Clalit Health Services" - klinika "Hatayelet",

Rruga Daniel Yanovsky 6,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9338601.

6. Kuadri terapeutik në të cilin jam:

Shoqata "Reut"-Hostel "Avivit",

Rruga 6 Ha-avivit,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9650816.

Numrat e telefonit në zyrat e hostelit:

972-2-6432551. Ose: 972-2-6428351.

Adresa e emailit të bujtinës:  avivit6@barak.net.il

Punonjësja sociale e bujtinës, e cila punon si amvise në banesën time:

znj. Sara Stora-972-55-6693370.

7. Adresat e mia të e-mail: 029547403@walla.co.il ose:  asb783a@gmail.com ose: assaf197254@yahoo.co.il ose:ass. benyamini@yandex.com ose: assaffff@protonmail.com ose: benyamini@vk.com ose: 1972assaf@mailfence.com

7) Një person në depresion gjen një punë në një bord pune që është i destinuar për njerëzit e trishtuar dhe të zymtë - dhe pas një interviste të shkurtër ai punësohet.

Të afërmit e burrit janë të lumtur që ai u punësua - dhe e pyesin nëse është edhe ai i lumtur.

Burri i përgjigjet: "Mund të jem i kënaqur që e mora punën. Siç e dini - nuk jam kurrë i lumtur, madje as kur kam marrë atë që doja - një punë ku mund të jem i trishtuar gjithë ditën dhe të mos i buzëqesh askujt. "

8) Prindërit kanë një fëmijë - një fëmijë të lezetshëm dhe të ëmbël - dhe ata vërtet duan ta "hanë atë".

Kalojnë 30 deri në 40 vjet - fëmija rritet dhe tashmë është një i rritur, i cili gjithashtu ka anët më pak të këndshme të personalitetit të tij.

Prindërit psherëtin dhe thonë me vete: “Prisni, pse nuk e hëngrëm?”.

9) Një burrë lë një takim me një mjek për fillim të shtatorit.

Një telefonatë vjen nga klinika që njofton anulimin e takimit: "Tani ka pushime: Rosh Hashanah, Yom Kippur, pasuar nga Sukkot, dhe në fund Simchat Torah. Mjeku duhet të marrë Vitin e Ri Hebraik, pastaj të organizojë siç duhet veten për agjërimin Yom Kippur - dhe pastaj ai do të jetë në Sukkah. Kështu që ju lutem mos e shqetësoni mjekun dhe mos e shqetësoni atë me pacientë gjatë kësaj periudhe, po?".

Periudha e pushimeve ka përfunduar, dhe pas Simchat Torah pacienti telefonon klinikën dhe kërkon të caktojë një takim përsëri.

Punonjësja në klinikë qorton pacientin: "Lini një takim? Tani? Po e ekzagjeroni vërtet!! Mjeku duhet të çmontojë sukanë, të lutet për shiun e parë dhe të përgatitet siç duhet për sezonin e shirave. Na vjen keq - nuk mundemi lini një takim!!”.

Drejt Hanukkah, pacienti telefonon përsëri klinikën.

Nëpunësi qorton sërish pacientin: "Këto ditë ne lavdërojmë heroizmin e makabenjve dhe luftën e tyre kundër grekëve si një mrekulli - dhe ju? Mendoni vetëm për veten dhe shëndetin tuaj!! Pak mirësjellje nuk do t'ju dëmtojë - telefononi pas Hanukkah - doktori tani është i zënë me montimin e menorave dhe sabibonëve."

Pushimi Hanukkah përfundon dhe pacienti i frustruar telefonon përsëri klinikën dhe kërkon të caktojë një takim.

Punonjësja e klinikës e qorton sërish pacientin: “Duhet të kuptosh që kah 15 Shvet dhe Purim të gjithë mjekët janë të zënë me mbjelljen e pemëve dhe pastaj qepjen e kostumeve para festës së Purimit. në mes të punës së tyre të shenjtë!!”.

Pas festës së Purimit, pacienti, sëmundja e të cilit ndërkohë përkeqësohet nga mungesa e mjekimit dhe neglizhenca, telefonon përsëri në klinikë - dhe i lutet nëpunësit që ta lërë të caktojë takim - dhe ajo e qorton përsëri pacientin:

"Po i afrohemi Pashkës - izraelitët ecën në shkretëtirë për dyzet vjet dhe vuajtën shumë më shumë se ju - prandaj ndaloni rënkimet tuaja tashmë!! Këtu dhemb, atje dhemb - nuk ka më forcë për ju!!! Dhe doktori aktualisht është i zënë me përgatitjen dhe pastrimin për Pashkën - thjesht nuk është e mundur që nuk do të jeni të gatshëm të jeni pak të vëmendshëm. Thirrni pas Pesach!!".

Pas Pashkës, pacienti thërret klinikën dhe nëpunësi e qorton përsëri:

"Aktualisht jemi në ditë të shenjta - duke numëruar Omerin para Shavuot - mendoni për Tevratin që presim të marrim!! Pse po mendoni vazhdimisht vetëm për veten tuaj? Mjeku aktualisht po përgatitet gjithashtu për marrjen e Tevratit - dhe ju nuk keni të drejtë per ta shqetesuar!!!Ndryshe nga ju - Doktori nuk ankohet gjithnje!!Na telefononi pas Shavuot - jo tani!!".

Shavuot kalon - dhe pacienti, sëmundja e të cilit po përkeqësohet, ende rënkon nga dhimbjet, telefonon klinikën dhe lutet për të caktuar një takim.

Nëpunësi e qorton përsëri:

“Pushimet verore po fillojnë së shpejti, nuk keni të drejtë të shqetësoni mjekun gjatë pushimeve të tij - punon shumë gjatë gjithë vitit - lejohet të jetë edhe me pushime!! Vërtet - pak konsideratë - na telefononi në fillim të shtatorit.

Gjatë verës, pacienti vdiq nga sëmundja e tij - për shkak të neglizhencës mjekësore dhe mungesës së trajtimit.

10)Një burrë që jeton në komunitet insiston të mos shkojë të presë flokët për shumë vite.

Kur të afërmit e tij pyesin për zgjidhjen e çështjes, ai përgjigjet:

“Deri para pak kohësh vazhdonin negociatat mes meje si punëdhënës dhe berberëve që punojnë në qytet. Për momentin negociatat mes meje dhe tyre janë ndërprerë nga unë në mënyrë të njëanshme. Arsyeja: kërkesa e tyre është rroga. nga një milion dollarë në muaj për secilin prej tyre, për jetën.

Unë e vlerësoj shumë punën e berberëve - por unë jam një qytetar i thjeshtë dhe nuk mund t'i paguaj secilit nga një milion dollarë në muaj!!! Pozicioni im është se nuk kam nevojë t'u paguaj fare rroga - por paguaj vetëm kur shkoj për të prerë flokët - rreth 40 deri në 50 NIS - dhe sigurisht jo një milion dollarë.

Kur sindikata e berberëve të pranojë të dalë me kërkesa më realiste për paga, do të jetë e mundur të rinovohen negociatat - thjesht nuk ka asgjë për të folur për shumat që ata kërkojnë!!

11) "Komiteti Olimpik Ndërkombëtar" vendos për themelimin e një sporti të ri: garat e daktilografisë.

Pjesëmarrësve në këtë konkurs do t'u kërkohet të shkruajnë një tekst me një milion e gjysmë karaktere në gjuhë të ndryshme të cilat do të duhet të zgjedhin - sigurisht para një publiku që do të vijë për të parë konkursin.

Pjesëmarrësi që fiton më shumë pikë do të fitojë konkursin

Kriteret sipas të cilave do të jepet një pikë në konkurs:

1. Shpejtësi e lartë e shtypjes - do të jepen pikë shtesë.

2. Gabimet në shkrim do të zvogëlojnë numrin e pikëve që do të marrin pjesëmarrësit.

3. Një bonus pikësh do t'u jepet pjesëmarrësve që zgjedhin një tekst në të cilin ka shumë kalime midis sistemeve të ndryshme të shkrimit, për shembull: një tekst në të cilin ka, në mënyrë alternative, shkronja latine, shkronja arabe, shkrim kinez, shkronja cirilike dhe birmanisht letra.

4. Pjesëmarrësve do t'u ndalohet të shikojnë në tastierë - një vështrim në tastierë, madje edhe një shumë i shkurtër do të skualifikojë konkurrentin dhe do të rezultojë në përjashtimin nga konkursi.

12) Dhe këtë herë një histori nga një burim historik i panjohur për mua (sigurisht mund ta kontrolloni këtë):

Thuhet se dikur studentët e Aristoteli(një filozof i famshëm grek nga kohërat e lashta) Ai u pa duke vrarë brutalisht një bretkocë dhe duke abuzuar me trupin e saj.

Studentët e tij e pyetën nëse mendonte se ishte e përshtatshme që një filozof dhe intelektual i rangut të tij të sillet në këtë mënyrë.

Aristoteli iu përgjigj studentëve të tij se ai nuk shihte ndonjë problem në këtë - pasi sipas metodës së tij nuk kishte asnjë lidhje midis shkrimit të tij filozofik dhe jetës së tij të përditshme në të cilën ai nuk kishte asnjë detyrim të zbatonte parimet për të cilat po shkruante. .

Përfundim: Kur lexohen shkrimet e të mëdhenjve botërorë, duhet mbajtur mend se disa prej tyre kishin edhe anë të tjera dhe të errëta…

13) Pronari i një dyqani ushqimor vendos të ofrojë në dyqanin e tij ushqimor për shitje, përveç ushqimit, edhe lloje të ndryshme armësh dhe municionesh kundër ligjit.

Kur kjo u bë e ditur, u denoncua në polici dhe burri u arrestua.

Pronari i arrestuar i ushqimit nuk e kupton pse po arrestohet dhe u thotë hetuesve të policisë:

"Artikujt ushqimorë që shes në dyqanin tim përdoren nga trupi i njeriut si blloqe ndërtimi të tij. Dhe në të njëjtën mënyrë, armët që shita ndihmojnë në mbrojtjen e të njëjtit trup që ndihmoi në ndërtimin e ushqimit që shita - pra pse është i gabuar? Pse është e ndaluar?"

14) Një person i traumatizuar që jeton në komunitet kërkon një apartament që mund të marrë me qira.

Pas shumë kërkimesh, burri arrin në një apartament që i pëlqen dhe takohet me të zotin e shtëpisë.

Në takim, pronari thotë:

“Jam gati që ju të nënshkruani një kontratë qiraje këtu, por kam tre kushte:

1. Barnat psikiatrike nuk do të futen në banesë. a doni te merrni barnat tuaja Bëjeni me pronarë të tjerë-jo me mua!!! Banesa ime është një apartament normal dhe jo një apartament psikiatri!!

2. Kohët e fundit lexova një artikull në një revistë shkencore se si përqindja e thyerjes së dritareve në mesin e të sëmurëve mendorë është tre herë më e lartë se përqindja e thyesave të dritareve në popullatën e përgjithshme. Dhe meqenëse integriteti i dritareve në apartament është i rëndësishëm për mua, do t'ju kërkohet të bini dakord për krijimin e një sistemi televiziv me qark të mbyllur që do të monitorojë lëvizjet tuaja në çdo kohë dhe do të japë një paralajmërim në rastet kur ka dyshime. se në banesë do të kryhet një aktivitet për thyerjen e dritareve - me ç'rast do të merren masat e duhura parandaluese.

3. Kostoja e krijimit të tij, si dhe funksionimi i sistemit të përmendur në seksionin 2 do të përfshihen në qira”.

Oops... Shpresoj se nuk u kam dhënë ndonjë ide pronarëve - nuk do të kem ku të jetoj…

Pronarëve të shtëpive që lexojnë postimin u kërkohet ta fshijnë atë nga mendja, nga kujtesa, nga mendimet e tyre, nga mendimet dhe ndjenjat e tyre - fshirje për përfitim publik.

15)Një iniciativë e re biznesi: kompania “Crime e aksesueshme”.

Ndër produktet që do të zhvillohen:

1. Zgjerues i motorizuar - me ndihmën e tij njerëzit e kufizuar në karrige me rrota do të mund të vendosin lëndë shpërthyese në automjete.

2. Një armë e lehtë, të cilën personat me aftësi të kufizuara mund ta mbajnë me vete për kryerjen e detyrave.

3. "Fast Lane" - një pajisje speciale, me të cilën personi me aftësi të kufizuara do të mund të arratiset shpejt nga vendi i krimit, i cili do ta ndihmojë atë të futet shpejt në makinën e tij dhe të mos kapet nga policia.

Ide për më shumë produkte?

16) Siç e dimë, kombi i Izraelit ndonjëherë krahasohet me një "dele midis 70 ujqërve" - ​​70 ujqër që përfaqësojnë 70 kombet e botës.

Ujku i parë: "Ajo mezi do të ketë mjaft për darkë".

Ujku tjetër” “: Prit prit... sa të mbaroj dietën”.

Ujku i tretë: "Epo-jam i uritur. Kur do të hamë?!!".

Ujku i katërt: "Shpresoj të jetë i shijshëm".

Çfarë do të thonë 66 ujqërit e tjerë?

17)Hanna Kramer

14 në nëntor B-20:48·

Kryqi i Kuq  organizata falimentoi.

nuk vlen asgjë

“Presidenti i Kryqit të Kuq ishte shumë i emocionuar që bisedoi me familjet e të rrëmbyerve”

Djalë Oh Djalë.

Sipas ministrit tonë të jashtëm, gjendja e saj emocionale ishte shumë e vështirë. Ajo e kishte të vështirë të vazhdonte bisedën.

O i gjori.

Shko ti …..

I uroj asaj dhe të gjithë anëtarëve të lartë të organizatës që të përjetojnë personalisht atë që po përjetojmë ne këtu dhe atë që po përjetojnë familjet e të rrëmbyerve. Lërini ta përjetojnë personalisht.

Deri atëherë - le të na mbesin një grimë ligjesh "humanitare".

Si guxojnë të hapin gojën dhe të llafazanin?

Ata do të ringjallen dhe do t'u thuhet në të gjitha mediat se organizata Hamas është një organizatë terroriste vrastare që nuk respekton ligjet ndërkombëtare dhe për shkak se është kështu - Kryqi i Kuq nuk ka aftësi të komunikojë me të, dhe Izraeli ka të drejtë të veprojnë në çfarëdo mënyre që shteti i Izraelit dhe udhëheqësit e tij e shohin të arsyeshme. se një organizatë terroriste vrasëse nuk ka të drejtë për trajtim njerëzor, nga asnjë vend apo organizatë.

(Më lejohet të ëndërroj dhe të shpresoj për njëfarë kuptimi dhe integriteti)

18) Më poshtë është postimi që kam ndarë në

grup  "Grupi i entuziastëve të historisë":

assaf benyamini, një grup adhuruesish të historisë

1 minutë ·

Siç e dini, në Greqinë e lashtë Lojërat Olimpike ishin të hapura vetëm për burra - dhe atletët do të garonin plotësisht lakuriq.

Deri në një fazë të caktuar publiku që vinte për të parë garat mbërriti me rroba në trup.

Rezulton se në një nga garat, nëna e një prej atleteve me të vërtetë dëshironte të vinte dhe të shikonte djalin e saj - megjithatë, meqenëse Lojërat Olimpike ishin të hapura vetëm për burrat, ajo nuk mund të shkonte atje si grua.

Në fund, ajo u maskua si burrë - dhe kështu arriti t'i bashkohet audiencës që shikonte garat - duke përfshirë konkursin në të cilin mori pjesë djali i saj.

Në konkursin ku mori pjesë djali i asaj gruaje, ai mesa duket fitoi vendin e parë - dhe me intensitetin e eksitimit ajo vrapoi drejt tij për ta përqafuar.

Kur ajo e përqafoi djalin e saj dhe pa e vënë re, i kapën disa kopsa të rrobave (nuk dihet se çfarë) dhe për pasojë iu grisën rrobat. Sikleti ishte aq i madh sa që prej asaj dite edhe publiku që vinte për të parë lojërat olimpike në Greqi duhej të vinte dhe t'i shikonte lojërat tërësisht lakuriq.

Këtu janë disa pyetje:

1. A e dimë datën e saktë të kësaj ngjarje?

2. A e dimë si quhej ai sportist dhe si quhej nëna e tij?

3. Dhe duke pasur parasysh se nëna e atij sportisti ka shkelur një normë shoqërore aq të rëndësishme në ato ditë - a e dimë nëse ajo u ndëshkua më vonë për këtë?

4. A ka ndonjë histori tjetër për gra greke që arritën të vinin dhe të shikonin ndeshjet deri në atë fazë duke u maskuar si burra? A ka dëshmi për këtë në gërmimet arkeologjike të kryera në qytetet e lashta greke?

19) Një person ka gërhitje të rënda çdo natë.

Gruaja e tij është e zemëruar për këtë dhe ankohet për këtë vazhdimisht - por pa dobi.

Me kalimin e viteve njeriu ndërron jetë.

Gruaja e tij fillon të humbasë të njëjtën gërhitje që e shqetësonte aq shumë më parë.

D. Më poshtë është një postim, të cilin e kam ndarë në grupin në Facebook " "Fokusimi i Izraelit":

 

Disa njerëz janë mjaft të guximshëm për të folur, për të thënë të vërtetën dhe për të mbështetur të mirën kundër të keqes. Faleminderit për guximin dhe pasionin tuaj, Assita Kanko! #Izrael #Gaza #HamasISIS #Izraeli Nën Sulm #Përhap të Vërtetën #Perëndimi ËshtëTjetër

#Izraeli do të fitojë terrorin

https://www.facebook.com/watch/?v=723008953181750

E. Më poshtë është e-maili që kam dërguar në vende të ndryshme:

Kohët e fundit (e shkruaj këtë më 29 nëntor 2023) qasja në assaf197254@yahoo.co.il tim bllokohet vazhdimisht dhe sa herë që bllokohem marr mesazhin e mëposhtëm të gabimit:

Si mund të rregullohet?

Dua të theksoj se nuk dërgoj nëpërmjet llogarive të mia e-mail kërcënime, mallkime, shpifje apo fjalë urrejtjeje apo shpifjesh të çfarëdo lloji që mund të justifikojnë realisht një sanksion të tillë.

assaf benyamini.

*1) adresat e mia të emailit shtesë: 029547403@walla.co.il ose: asb783a@gmail.com ose: 1972assaf@mailfence.com ose: ass.benyamini@yandex.com ose: benyamini@vk.com ose: assaffff@protonmail .com

2) numri im i telefonit: 972-58-6784040. numri im i faksit: 972-77-2700076.

3) adresa ime postare:

assaf benyamini,

Rruga Kosta Rika 115/4,

lagjja qiriat menahem,

Jerusalemi,

IZRAEL, zip: 9662592.

4) faqja ime e internetit: https://disability55.com/

5) Dhe unë kam një problem tjetër me assaf197254@yahoo.co.il tim:

ndonjëherë mesazhet e emailit që përpiqem të dërgoj nuk dërgohen dhe emailet që njerëzit e tjerë që përpiqen të më dërgojnë nuk vijnë në kutinë time hyrëse.

6) gjuha ime e parë është hebraishtja (עברית).

F. Më poshtë është një postim, të cilin e kam shpërndarë në grupin në Facebook

"Të bashkuar kundër urrejtjes hebreje":

Palestinezët kanë të njëjtën zgjedhje dhe agjenci për të vendosur se çfarë lloj njerëzish duan të jenë. Nëse zgjedhin terrorizmin, është zgjedhja e tyre! 

#Izrael #Gaza #HamasISIS #MbështesimIzraelin

#Përhap të Vërtetën

#Izraeli do të fitojë terrorin

https://www.facebook.com/reel/992566885181800

0:40 / 1:29

Emily Schrader

18 në nëntor B-21:04 

Mos e fajësoni viktimën, asgjë nuk i detyron palestinezët të bëhen terroristë.

Çdo palestinez ka agjencinë për të vendosur se kush dëshiron të jetë.

Nuk ka asnjë justifikim për terrorizmin.

 

G. Më poshtë është postimi, të cilin e kam shpërndarë në grupin në Facebook

"Unë mbështes forcat e mbrojtjes izraelite në parandalimin e sulmeve terroriste nga Gaza":

 Ekziston një problem real me rrjetet mediatike, të cilat përhapin gënjeshtra dhe dezinformata dhe nxisin urrejtje. #Izrael #Gaza #HamasISIS #MbështesimIzraelin #Përhap të Vërtetën

#Izraeli do të fitojë terrorin

https://www.facebook.com/watch/?v=1527346218020768

0:33 / 5:41

Megyn Kelly

24 nëntor B- 2:30

“Gabimet” ndodhin vetëm në njërën anë të kësaj historie. A nuk është interesante? Ky është një gabim po aq i madh që mund të bëjë një "gazetar".

H. Më poshtë është e-maili që i dërgova "Institutit për Inovacionin Mjekësor dhe Mjekësinë e së nesërmes":

assaf benyamini 

Nga:

assaf197254@yahoo.co.il

te:

Online-school@ima.org.il

E diel, 3 dhjetor ora 11:52

Për: "Instituti për Inovacionin Mjekësor dhe Mjekësinë e së nesërmes".

Subjekti: softuer/sistem për ata me demencë.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Mendova për idenë e mëposhtme të zhvillimit të një aplikacioni për njerëzit që vuajnë nga sëmundje që shoqërohen me rënie njohëse dhe kushte të demencës si Alzheimer:

Siç e dimë, pacientët me sëmundje, karakteristika kryesore e të cilave është rënia kognitive (si Alzheimer ose sëmundje të tjera në të cilat ekziston një gjendje demencë) gradualisht po humbasin shumë aftësi si kujtesa afatshkurtër ose funksionimi i përditshëm. duke u përkeqësuar gradualisht. Ideja është të krijohet një softuer, ose një sistem që do të projektohet për njerëzit që janë në këtë situatë. Sfida është të mblidhen në një sistem të tillë të gjitha programet ose sistemet që përdor personi - dhe përmes një sistemi të inteligjencës artificiale mekanizmi i funksionimit do të bëhet më i thjeshtë dhe më i thjeshtë ndërsa sëmundja përparon. Natyrisht, për të ndërtuar sistemin në një mënyrë që të përshtatet sa më saktë me situatën e personit që e përdor, gjatë zhvillimit do të jetë e nevojshme të konsultohet dhe të bashkëpunohet me studiues të trurit, studiues në fushën e njohjes. si dhe bashkëpunimi me neurologë.

Qëllimi i sistemit është, natyrisht, të lejojë njerëzit që janë mësuar të përdorin një kompjuter për qëllime të ndryshme dhe që janë në prag të demencës që të mos humbasin plotësisht aksesin në sistemet që ishin mësuar të përdornin për shumë vite të jetës së tyre. - dhe kështu përmirësojnë deri diku cilësinë e jetës së tyre, e cila tashmë është dëmtuar ndjeshëm si pasojë e simptomave të vetë sëmundjes.

Kaq shumë për vetë idenë.

Edhe pse kjo është një ide që e kam menduar, nuk kam asnjë lidhje me kujdesin ndaj demencës në jetën time personale.

Dua të theksoj se në gjithçka që më shqetëson mua personalisht, ka një sërë gjërash që duhen pasur parasysh:

1) Unë nuk jam profesionist në fushën e programimit, as profesionist në fushën e kërkimit të trurit, njohjes apo neurologjisë – dhe për këtë arsye nuk mund ta shoqëroj një projekt të tillë hap pas hapi.

Kjo është një ide për të cilën kam menduar - dhe përveç ofrimit të idesë fillestare nuk do të jem në gjendje të ndihmoj në asnjë fazë tjetër të projektit.

2) Jetoj me të ardhura shumë të ulëta - një pagesë invaliditeti nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve. Prandaj nuk kam mundësi të investoj asnjë buxhet për realizimin e idesë. Dhe për më tepër: për shkak të seriozitetit të situatës sime, edhe zbritjet shumë të larta thjesht nuk do të ndihmojnë.

3) Unë jetoj në lagjen Kiryat Menachem në Jerusalem dhe nuk kam makinë apo patentë shoferi. Për shkak të gjendjes sime shëndetësore dhe financiare, gjithashtu nuk ka mundësi që në të ardhmen të marr patentë shoferi apo të blej një makinë.

Prandaj, aftësia ime për të ardhur në takime këshilluese në zyrat e kompanive që janë shumë larg nga vendbanimi im nuk ekziston.

Mendoni se mund të ketë ndonjë adresë këtu në një përpjekje për të promovuar një projekt të tillë, apo duhet ta braktis atë dhe ta harroj të gjithë?

                                                           Të dhënat e mia personale:

Emri - assaf. Mbiemri - benyamini.Numri i identitetit-029547403.

Adresa e plotë postare -

assaf benyamini,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

Numrat e telefonit: në një shtëpi sekrete për shkak të ngacmimeve dhe një ankesë në policinë izraelite që nuk u trajtua.

Mobile-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

Adresat e mia të e-mail: 029547403@walla.co.il ose: asb783a@gmail.com ose: assaf197254@yahoo.co.il ose: ass.benyamini@yandex.com ose: 1972assaf@mailfence.com ose:

assafbenyamini@hotmail.com ose: assaffff@protonmail.com ose: benyamini@vk.com ose:assafbenyamini@163.com

Faqja ime e internetit: https://www.disability55.com/ 

I. Më poshtë është postimi, të cilin e kam shpërndarë në grupin në Facebook

"Lajme të përditësuara për luftën Palestinë kundër Izraelit ✅":

aktive

assaf benyamini

 1 i holle

A do t'u besoni udhëheqësve tuaj nëse ata do të jetonin në luks ndërsa ju po vuanit? Jo, dhe as nuk duhet të bëjnë palestinezët.

#Izrael#Gaza#HamasISIS#Gaza e LirëNgaHamasi

#Përhap të Vërtetën

#Izraeli do të fitojë terrorin

https://www.facebook.com/61553780374491/videos/1028942395099185

0:06 / 1:48

Fakte rreth Izraelit Ju jeni me Nathaniel Buzolic.

4 dite·

Pse njerëzit në GAZA janë kaq të varfër?

Liderët e Hamasit as që e shqetësojnë të jetojnë në Gaza.

Nuk mund ta imagjinoni sa të pasur janë!

Por njerëzit e tyre?

Pse duhet të shqetësohet Hamasi për ta, kur ka kaq shumë budallenj atje, të cilët fajësojnë Izraelin për të gjitha problemet e popullit të Gazës?

Nëse vërtet i mbështetni këta civilë të varfër, ndihmojini ata të heqin qafe Hamasin-ISIS të korruptuar.

Ju lutem shperndajeni.

#HamasISIS#Izraeli do ta fitojë terrorin#Faktet kanë rëndësi#Gaza e LirëNgaHamasi

J. Lidhjet e mia:

1) Komando Shpjegim-Luftëtarët Avokimi i Izraelit

2)djali im toka-Ese njerëzit në botë natyrën

3) blerja dhe shitja e flokëve në internet B-HairSellon|shitje flokësh Një person

4) Shërbimi deri në shtëpi

5) raporti i fokusit dhe gjurmimi pas përkrahësit të Hamasit dhe terrorizmit organizativ

6) Kanali YouTube "përmbajtje të veçantë"

7) projekti i ngadaltë "R-projekti ndërkombëtar për reaktorin e ndërtimit bërthamor Fusion

8) alitu.com-podcast brenda hollësisë. Gjithçka Me aplikacionin Një

9) irestorelaser.com-bordi i redaksisë për të rritur flokët

10)  faqe"një biznesmen"-teknologjitë cosher

 11)  forum Sot që pas luftës