Сврзно прашање

До:

Предмет: низа на грешки.

Почитувани госпоѓи/Господа.

Неодамна (ги пишувам овие зборови во понеделник, 13 ноември 2023 година) наидувам на низа грешки: најавувањето во моето сандаче за е-пошта assaf197254@yahoo.co.il почнува да се блокира од време на време без никакво објаснување, многу веб-страници Не можам да пристапам, немањето можност да објавувам во групи на Фејсбук, многу групи на WhatsApp на кои не можам да се приклучам - сите овие и други услуги и платформи кои почнуваат да ме блокираат, ги зголемуваат моите сомнежи кои ме додадоа на некој вид црна листа без моето знаење.

Сакам да истакнам дека не објавувам никакви потпалувачки зборови или повици за насилство кои навистина можат да ја оправдаат ваквата санкција против мене.

Во секој случај, би бил заинтересиран да знам дали навистина сум додаден на некој вид црна листа - и ако навистина е така, би ме интересирало да знам како треба да биде моето однесување во дигиталниот простор од сега па натаму, како како и да знам кои други платформи, опции или сајтови на мрежата ќе бидат блокирани од мене.

Со почит,

асаф бенјамини.

пост Скриптум. Мојот телефонски број: 972-58-6784040.

 

До:

Предмет: Медицинска бирократија.

Почитувани госпоѓи/Господа.

Вчера, понеделник, 13.11.2023 година ја добив следната порака на мојот мобилен телефон

972-58-6784040.

Би сакал да знам како може да се реши проблемот со долгот кон Маган Дејвид Адом (тие тврдат дека им должам НИС 498. Живеам со многу ниски примања - инвалидски додаток од Националниот институт за осигурување и не можам да плати оваа сума).

Би сакал да знам како може да се реши проблемот.

Со почит,

асаф бенјамини.

 

Поздрав,

За ваша информација, на 29.09.2023 година Асаф Бињамини добил услуга за лекување и/или евакуација во редовна амбуланта на Црвената градина на ДавидОд Ерусалим Костарика до болницата Хадаса. Износот што се должи за оваа услуга е 498,00 NIS.

Вашата подобност беше проверена кај здравствениот фонд и откри дека немате право на делумно учество од негова страна.

За да го договорите плаќањето, кликнете на врската  https://tinyurl.com/ywxx8cyc

Оглас за долг број 104721122

За прашања, можете да контактирате на телефон 972-1-800-390-101.

пост Скриптум. 1) Треба да напоменам дека во тоа време пристигнав во собата за итни случаи на болницата Хадаса Ајн Керем во Ерусалим - по мојот контакт со ургентниот центар на здружението Јад Сара што се наоѓа во мојот дом.

2) Мој матичен број: 029547403.

3) на датумот 29 септември 2023 година морав да одам во собата за итни случаи поради силна болка што ја почувствував, и тоа го направив по избор и кога едноставно немаше друго решение. Не го злоупотребив телефонскиот медицински центар до кој имам пристап од мојот дом.

4) Ќе истакнам дека сум инвалид и болен човек - а бескрајното справување со оваа непотребна бирократија уште повеќе го оштетува моето здравје.

На крајот, се работи за долгови кои не сум јас тој што треба да ги плаќа - затоа не можам да разберам зошто такви пораки ми се праќаат повторно и повторно.

Затоа, мислам дека е соодветно да се замолат засегнатите медицински институции (Здравствено осигурување Клалит, болницата Хадасах Ајн Керем, Здружението Јад Сара и Организацијата Маген Дејвид Адом) да се погрижат да ги решат овие работи меѓу себе без да ме вознемируваат постојано со вакви заканувачки пораки и барајќи од мене како пациент Посредни меѓу нив - само сити!!!

5) Матичниот лекар кај кој сум под надзор:

Д-р Брендон Стјуарт,

„Клалит здравствени услуги“ - клиника „Хатајелет“,

Улица Даниел Јановски бр. 6,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9338601.

6)Терапевтската рамка во која сум:

Здружение „Ројт“-Хостел „Авивит“,

 

Ха Авивит ул. 6,

 

Кирјат Менахем,

 

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 96508.

 

Телефонските броеви во канцелариите на хостелот:

 

972-2-6432551. Или: 972-2-6428351.

 

Е-пошта на хостелот: avivit6@barak.net.il

 

Социјалната работничка од хостелот, која работи како куќна помошничка во мојот стан: г-ѓа Сара Стора-972-55-6693370.

 

 

7) Мои адреси на е-пошта: 029547403@walla.co.il или: asb783a@gmail.com или: assaf197254@yahoo.co.il или: ass.benyamini@yandex.com или: assaffff@protonmail.com или: benyamini@vk.com или: 1972assaf@mailfence.com

 

До:

 

Предмет: Моето прашање..

Почитувани госпоѓи/Господа.

Отворив група Телеграма чија цел е да обезбеди платформа за корисници кои се заинтересирани да се консултираат меѓусебно за прашања поврзани со безбедноста на информациите.

 

Ми треба помош при поврзувањето на мојата група со клириншки систем за да ми се овозможи да добивам исплати за нови членови кои ќе се приклучат на неа.

 

Ќе истакнам дека не сум програмер или компјутерски човек и не знам како да го направам тоа на техничко ниво.

 

Затоа, би сакал да прашам: дали можете да ми помогнете со ова со поврзување со мојот компјутер користејќи софтвер како anydesk или teamviewer?

 

И ако е тоа можно, колкава е сумата што треба да ја платам за оваа намена?

Треба да истакнам дека го упатив прашањето до многу клириншки компании - како и до многу компании кои се занимаваат со компјутерски услуги и сите тие (без исклучок) не се подготвени да се обидат и да помогнат со поврзување со мојот компјутер - и не за такса или.

Со почит,

асаф бенјамини.

Пост Скриптум. Мојот телефонски број: 972-58-6784040.

 

Мои врски:

  

1) телеграма група што ја отворив

 

2)cyberfriendsa.com - добивајте плата за да разговарате онлајн

 

Подолу се објавите што ги споделив на социјалната мрежа Фејсбук:

 

1)Лили Бен-Ами

1 ден

 

·

Во заробеништво се роди бебе. Најмалиот киднапиран во светот. Бевме шокирани што 9-месечниот Кафир Бибс беше во заробеништво и не замислуваше бебе да го земе првиот здив во зандана. Меко бебе заробеник на убијци и силувачи. И неговата родена мајка - што се случува со неа? Под кои услови се породила? Дали го сошивте? Дали и дадоа епидурална? Дали има стерилитет? Дали е способна да дои? Каква поддршка има таа?

Моќите на злото се неразбирливи. Киднапирале деветмесечна трудница. Не можете да дишете

Донесете ги дома сега!!!!!!!!!!!!!!!

 

2)„Комитетот за промоција на единствената дигитална лингвистичка култура“ работи на развој на апликација наречена „Странско пишување“:

Апликацијата е наменета за употреба од секој што пишува на компјутер или телефон на одреден јазик - и е наменета да го скенира истиот текст и да ги означи сите места каде што има букви, зборови или реченици кои се напишани на друг јазик.

На пример: кога станува збор за корисници кои пишуваат на хебрејски, системот ќе им ги лоцира сите места во текстот (се разбира доколку ги има) што се напишани на други јазици: со латиница, кирилица итн.

А кога станува збор за корисници кои пишуваат букви што се користат на ерменски, системот ќе ги означи сите места за нив, ако има каде што има делови напишани на други јазици: делови напишани со арапски букви, тајландски букви, латински букви. , итн.

Во владата владее големо задоволство: јазичната чистота е важен дел од нашата култура.

Му честитаме на тимот за развој на апликацијата и им посакуваме успех во спроведувањето на идејата, нејзиниот развој и маркетинг.

 

3)Асаф Бенџамин

2 дена

 

Споделено со јавноста

Тимот на „Државниот завод за постапување со ненормални мислења“ во моментов работи на развој на апликација наречена „Единствено мислење“.

Целта на оваа апликација ќе биде да го скенира интернетот, а тоа е со цел да се идентификува, отстрани, а потоа и правен и дисциплински третман на пишувачите на невообичаени или неприфатливи мислења, кои не се усогласени со целите, задачите, трендовите и трендовите на кралството. духовна благосостојба.

Овде напишав необични мислења.

Треперам од страв - каква ќе биде мојата судбина сега?

 

4)асаф бенјамини

2 дена

 

Споделено со јавноста

Одлучено е отсега до крајот на светот, лицата со психички потешкотии да се лекуваат на еден состанок само еднаш годишно.

Сите останати денови од годината на пациентите нема да им биде дозволено да добиваат никаква помош или третман.

Тешки казни ќе бидат изречени за згрижувачите кои отстапуваат од ова правило.

Ќе се формира „Национална управа за контрола на медицински штети“.

Вработените во Управата ќе бидат обврзани да се среќаваат со секој пациент приближно 3 часа, 2 минути, 6 секунди и 325 милисекунди еднаш годишно за да направат уредна евиденција за сите штети предизвикани на лицето без третман - и тоа со цел да се направи точна евиденција и каталог на деталите за штетите како што се: ментални оштетувања, степенот на самозанемарување и неговата надворешна манифестација (како глад или недостаток на лична хигиена) како и други, повеќе или помалку опипливи детали за занемарување и неговите резултати.

Ќе се формира национален регистратор на штети кој ќе раководи со дејноста на каталогизација и регистрација.

Националниот регистар за штети бара вработени.

Кои се критериумите?

5)Еднаков глас на лицата со попреченост

30 во октомври Б-10:29

 

·

Луѓето и приказните, очајот и надежта: поглед зад сцената на Виолетова Хмал, центарот што го основавме за да им помогнеме на лицата со посебни потреби за време на војната. Погледнете го видеото и споделете со пријателите на кои им е потребна нашата помош >>

Сценарио: Небо Шапир

Фотографија: Сергеј Горџеи

Монтажа: Омар Нахари

Ширли Пинто-Ширли Пинто

лотарија во заедницата

6)https://teleteens.co/

„Телетин“ - кошер апликација Телеграма.

7)Тали Охајон

5 во ноември Б-14:36

 

·

Филмот „Патот на татковците“ {со хебрејски преводи} - отворен за гледање во наредниот месец.

Врска

https://vimeo.com/301896843?share=copy

Лозинка:

деречхавотебупд

Трејлери:

https://www.youtube.com/watch?v=yTKj324em0A...

https://www.youtube.com/watch?v=ZIxaXaBt-WQ&t=3s...

8)

Асаф Бенџамин

3 дена

·

До: "експерти за складирање сајтови“.

Предмет: барање за консултација.

Почитувани госпоѓи/Господа.

Ја испраќам тековната понуда на цени до различни компании за складирање.

Со која хостинг компанија мислите дека е најдобро да се работи за ваков проект (градење на форумска локација)?

Со почит,

асаф бенјамини.

До:

Предмет: форумска локација.

Почитувани госпоѓи/Господа. .

На почетокот на јули 2023 година, ја основав страницата што ја нареков „консултации за измама“ - страница која има за цел да биде форумска локација, каде што корисниците можат да се консултираат меѓу себе за прашања поврзани со безбедноста на информациите.

Би сакал да истакнам дека не сум програмер или компјутер, па ќе ми треба помош за неколку работи:

  1. Дизајн на веб-страница од визуелна и техничка гледна точка.
  2. Поврзување на страницата со клириншки систем што ќе ми овозможи да наплатам плаќање од корисници кои ќе се регистрираат за системот.
  3. Бидејќи не сум, како што споменавме, ниту компјутерска личност, ниту програмер, нема да можам да понудам услуга за техничка поддршка на клиентите на страницата - ако и кога имаат проблеми. Затоа, ми е важно компанијата која ќе ми помогне во отворањето и промовирањето на системот да нуди и услуги за техничка поддршка на клиентите.
  4. Програма која ќе вклучува исклучително голем простор за складирање и обем на сообраќај - така што нема да има ситуација во која активноста на страницата ќе биде блокирана или оневозможена поради преголем број сурфери кои ќе се регистрираат или користат страницата.
  5. Мене ми е важно сурферите да можат да се приклучат на постоечки форуми, или да отвораат нови - по нивен избор.
  6. Слободата на изразување на страницата е исто така важна - а отстранувањето или блокирањето на сурферите ќе се врши само во најекстремните случаи на поттикнување насилство или груби зборови.
  7. Името на доменот isscammers-out.com-и ќе ми треба помош за да го поврзам со системот.
  8. За мене е важно сурферите да можат да отвораат форуми или да се консултираат меѓу себе на кој било јазик што ќе го изберат - и без ограничување.
  9. Забележувам дека sitescammers-out.com е изграден на системот wordpress.org. Ако постои друг систем за управување со содржина (како на пример: wix, drupal, joomla) за кој мислите дека би бил повреден за целта на платформата за која станува збор овде - јас сум дефинитивно отворен за предлози во овој поглед.
  10. поврзување на системот со CDN со цел да се подобри корисничкото искуство на корисниците на системот.

10) Во секој случај, важно ми е промените во системот да бидат направени во координација со мене.

Во секој случај, би ценел доколку ми испратите понуда за цена врз основа на која ќе одлучам дали би бил заинтересиран да продолжам или не.

поздрав,

асаф бенјамини.

пост скриптум. 1. Мој матичен број: 029547403.

2. Мојот телефонски број: 972-58-6784040.

3.Моја друга веб-локација:https://disability55.com/

11)Еве вести

5 дена

Мајорот на одбранбените сили Дов Моше (Дуби) Коган (32) од Нове, борец во единицата Шалдаг, загина денеска во битка длабоко во Појасот Газа. На благословен спомен

12)Амос Хбшмн Талмор Стартап Собирање средства Израел-регрутирање пари за стартапи

24 март 2022 година

·

Инвеститор и инвеститор: Секој што го разбира прашањето за кошер и халал месо, чија цена е најмалку 30% поскапа од цената на „обичното“ месо, може да се вклучи како инвеститор во единствениот производ во светот (дигитална јака) што ги идентификува кошер (или халал) кравите во реално време додека се на терен.

 

Регистрираниот патент се спроведува со помош на вратна јака (која веќе постои и работи на терен, а има и работна апликација). Јаката што се наоѓа на кравите кои пасат на нива и се расфрлани во најголемите фарми во светот, се идентификуваат предвреме, без разлика дали имаат болести или вируси или здравствени инфекции, што ги спречува да бидат кошер. Сите преку дигиталната јака преку која и постоечката апликација земјоделецот може да планира да ги донесе до собирниот пункт. Проектот постои и моментално се проширува на пробно во Северна Америка и Канада.

 

Ако сакате повеќе детали, ве молиме контактирајте ме преку е-пошта или мобилен телефон

amos.talmor@gmail.com мобилен 972-54-5392121

 

13)асаф бенјамини

6 дена

 ·

Споделено со јавноста

 

https://www.facebook.com/profile.php?id=61553084260203

Отворив нова страница на Фејсбук.

 

приказни нови

7 во ноември Б-14:31

Наменет за секој маж или жена кои страдаат од попреченост или болест.

Овде луѓето можат да пишуваат и прикачат своја лична приказна.

14)асаф бенјамини

7 во ноември Б- 23:54

 

·

Споделено со јавноста

,Rotem Peer се чувствува сакано.

4 часа ·

Сакав да ви се заблагодарам

Пред неколку дена објавив во момент на невозможна болка. Се чувствував како да имам реки од болка во телото и сè беше обоено во црно.

Отпрвин се плашев да ја споделам оваа болка.

Прашањето „Што ќе мислат за мене? секогаш одекнува.

Со години се обидував да се прилагодам на општеството кое очекува сите да молчат и да се кријат зад маските кои зрачат со моќ и сила.

Но, оваа интернализација имаше многу сериозни последици до тој степен што за малку ќе го изгубев животот.

Станавме цела генерација која пие психијатриски таблети затоа што е забрането да се зборува! Живеење во општество кое ни ја крева веѓата за нашето постоење, нашите слабости и болката што ја доживуваме.

Вистинското исцелување бара луѓето да поминат низ срамот!!!!

Во оваа инкарнација претпочитам да се изразувам.

И така на крајот решив да споделам и беше само вака, кикер.

Откако споделив, добив повици од луѓе кои ме сакаат, добив околу 50 пораки од луѓе кои се грижат за мене, луѓето доаѓаа кај мене дома, ме носеа на патувања, спиеја кај мене, ме направија среќна. Неверојатниот тренер на Сатја што го имав во минатото, Руми Зондер-Кислев, се понуди да ме придружува до крајот на војната, па дури и некој што го загуби нејзиниот брат војник во војната ми пиша и ми даде одредени размери.

Еден ден откако го поставив постот, веќе се разбудив со насмевка и веќе неколку дена сум речиси целосно функционален.

Немаше да можам да станам посилен вака без вашата возбудлива поддршка!

Затоа, следниот пат кога ќе бидете на работ, не двоумете се да ја изразите својата болка.

од искуство

15)

асаф бенјамини

5 во ноември Б-18:02

 

Споделено со јавноста

Пациент од Израел доаѓа во клиника на психијатар кој прима приватно.

Пациентот: „Многу страдам и повеќе не можам да бидам дома.

Психијатарот: „Сосема е во ред. Ќе дознаам за тебе - врати се кај мене повторно за една недела и ќе те упатам за тоа прашање“.

Работи една недела, а пациентот се врати на клиниката.

Психијатарот: "Не прашувај!! Најдов совршено решение за тебе. Болницата во Северна Кореја каде ќе те префрлат. Ќе те водат - а ќе ти доделат и приватни корејски учители. Не грижете се - тоа ќе биде добро."

Пациентот се исплашил: „Што???Северна Кореја???Таму ќе ме убијат“.

Психијатарот: „Па, не биди неблагодарен - цела недела барам за тебе - и на крајот ова е она што го добивам?

Психијатарот ги повикува обезбедувањето на местото на настанот: „Ставете му лисици на овој проблематичен пациент - мораме да побрзаме. Мораме навреме да стигнеме до аеродромот“.

Пациентот неволно се става на лет за Северна Кореја.

По неговото слетување, претставниците на режимот го чекаат израелскиот пациент, кои веднаш го носат во болница каде има место за него.

Една недела подоцна, израелскиот пациент бил погубен кога одбил да се поклони на една од статуите на водачот

Ким Јонг Ун

Веста стигнува до Израел преку еден од жителите на болницата кој успева да побегне од Северна Кореја - и кога психијатарот што го лекувал човекот ќе слушне за тоа, тој се радува: „Каква убавина, каква забава!!! Се ослободив од друга досаден ментален пациент!! Јо-хо!!!“.