Проект за инфлуенсери

На: кого може да се однесува.

Предмет: Помош од инфлуенсери.

Почитувани госпоѓи/Господа.

Во 2007 година се приклучив на борбата на инвалидите во Израел. Од 10 јули 2018 година, ова го правам како дел од движењето „Нитгабер“ - транспарентни инвалиди на кои им се приклучив.

Како што знаеме, на луѓето кои се обидуваат да промовираат разни работи на Интернет, како што се производи, веб-локации што ги поседуваат и во многу случаи, социјални борби од различни видови понекогаш им помагаат мрежни влијателни лица - познати луѓе (т.н. „славни личности“) кои промовираат нивните идеи за исклучително висока такса.

Моето прашање до вас е: Дали знаете некој економски модел, со помош на кој дури и луѓе како мене, кои живеат со ниски примања, можат да се интегрираат во таков формат?

Со почит,

Асаф Бењамини.

Предмет:: технолошки алатки.

Почитувани госпоѓи/Господа.

Од 2007 година учествувам во борбата на инвалидите во Израел - борба која, како што знаете, е нашироко покриена и во медиумите.

Едно од средствата со кои се обидуваме да ја промовираме борбата е преку различни технолошки алатки: пишување на социјалните мрежи, отворање веб-страници и обид за нивно промовирање и подобрување, управување со виртуелни заедници и сл.

Моето прашање во овој поглед е: Дали вашата компанија или организација може да понуди технолошки алатки кои можат да ни помогнат во нашата борба? И ако е така - во кои области и како?

Со почит,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

Телефонски броеви: во таен дом поради малтретирање и поплака до израелската полиција која не била постапена.

Мобилен-972-58-6784040. Факс-972-77-2700076.

A. Мој матичен број: 029547403.

Б. Подолу е објавата, која ја споделив во групата на Фејсбук

"Калифорнија чајна забава(Клипот е на англиски):


Слушнете како Мелани Филипс зборува за вистинските намери на Хамас и палестинската управа. #Израел #Газа #ХамасИСИС #БесплатенГазаОд Хамас #Прошири ја вистината

#Израел ќе го победи теророт

https://www.facebook.com/reel/1031990844829370

В. Подолу е објавата, која ја испратив до групата на Фејсбук

"Народна Британија, што е пред нас?(Клипот е на англиски):


Гледајте како овој човек расчистува каква било конфузија за проблемот Израел-Газа за неколку минути. #ХамасИСИС #БесплатенГазаОд Хамас

#Израел ќе го победи теророт

https://www.facebook.com/reel/173721769063753

Д. Подолу е објавата, која ја споделив во групата на Фејсбук

"Страна за одбрана на Израел - Основана од Ари Фулд(Клипот е на англиски):

Со убедување, Даглас Мареј го уверува Израел дека ја има поддршката од огромното мнозинство на цивилизираниот свет, потврдувајќи дека е далеку од тоа да биде сам. #ХамасИСИС #Прошири ја вистината

#Израел ќе го победи теророт

https://www.facebook.com/reel/1470904156825236

Е. Подолу е објавата, која ја споделив на социјалната мрежа "freetalk.app":

Гледајте како Томи Ларен зборува за про-Хамас собири во Америка, зголемениот антисемитизам и неуспехот да се запре ниту еден од нив.#ХамасИСИС #Западот е следен #Израел ќе го победи теророт

https://www.facebook.com/reel/7585956931421606 

F. Мои адреси на е-пошта:029547403@walla.co.il и:asb783a@gmail.com и:assaf197254@yahoo.co.il и:ass.benyamini@yandex.com и:1972assaf@mailfence.com и:benyamini@vk.com и:assaffff@protonmail.com  

Г. Подолу е пораката напишана од израелскиот филмски режисер Тали Охион на социјалната мрежа Фејсбук:

18 м

Тали Охион

6 дена

за документарниот филм на кој работеше во последните години „Кино Естер - од белиот град до генерацијата на Нетфликс“,

Во потрага по лични архиви, фотографии од атмосферата во Хамкин во 1990-тите во петок попладне и воопшто, како и од плоштадот Дизенгоф во раните 1980-ти, децата на плоштадот, „изродите“ кои се собираа на плоштадот .

Ве молиме контактирајте не приватно или телефонски на 972-52-2846954

H. Подолу е објавата, која ја споделив во групата на Фејсбук

"Занес: Ерусалим е клучот(Клипот е на англиски јазик):

Иако скицата може да предизвика насмевка, мрачната вистина за луѓето кои извикуваат смртни закани е далеку од забавна. #ХамасИСИС #Западот е следен

#Израел ќе го победи теророт

https://www.facebook.com/reel/2667883266695110

деветти. Подолу е е-поштата што ја испратив до „Клиниката за застапеност на периферните популации“ на Хебрејскиот универзитет во Ерусалим:

 1. Подолу е моето писмо до „Клиниката за застапеност на населението во периферијата“ на „Центарот за клиничко правно образование“ на Хебрејскиот универзитет во Ерусалим, ИЗРАЕЛ:

Yahoo/испратено

 • Асаф Бењамини
 •  
 • Од:
 • assaf197254@yahoo.co.il
 • до:
 • law_clinics@savion.huji.ac.il
 • Понеделник, 25 декември во 14:29 часот
 • Поздрав до „Клиниката за претставување на населението во периферијата“:
 • Пред неколку месеци добивте барање од мене во кое Бирото за правна помош при Министерството за правда одби да постапува и тоа и покрај тоа што сум инвалид и сиромашно лице.
 • Од е-поштата што ми ја испрати адвокатот Михал Горен, разбрав дека работата ќе ја разгледате вие.
 • Би ви бил благодарен доколку можете да ме ажурирате за резултатите од овој тест и ако проблемот што го наведов може да се третира како принципиелно прашање од страна на клиниката.
 • Со почит,Асаф Бењамини.Број на датотека 64226/23 - Benyamini Asaf [референца 66540639]Yahoo/Inbox Сијуа Мишпати <siyuasecrej@justice.gov.il>до:michal.goren@mail.huji.ac.ilкопија:assaf197254@yahoo.co.ilНедела, 20 август во 13:02 часотЗдраво Михал,

 • Ви го проследувам барањето што го добивме од г-дин Асаф Бењамини, адресата на оваа е-пошта. Документите во прилог се проследуваат со негова дозвола.Асаф не контактираше за правна помош со цел да добие основна помош преку апликација/петиција во врска со јавните станови. Од она што ми го кажа Асаф, се чини дека многупати аплицирал до Министерството за домување со цел да ја зголеми својата подобност за помош за кирија и да биде признаен како подобен за јавни станови, но секој пат му одговарале негативно. Според него, главната причина за тоа е тоа што е самец без деца, факт што го дискриминира во споредба со другите баратели во Министерството за домување, иако е во медицинска и лична состојба што го оправдува добивањето помош.За жал, поради финансиски влог на кредит на барателот, тој не ги исполнува условите за економски праг утврдени со закон за да добие правно застапување во име на правна помош во Министерството за правда, и затоа не можевме да ја прифатиме апликацијата на Асаф и да ја испитаме во длабочина.Сепак, многу би ценел што проверивте дали можете да му дадете помош во рамките на Центарот за клиничко правно образование на Хебрејскиот универзитет.со благодарност,Адвокатот го ослободува КешетПравна помош округ Ерусалим~~~~Внимавајте! Ве молиме не одговарајте на оваа е-пошта!; Можете да испратите е-пошта доJer-Siyua@justice.gov.il Како дел од услугата што ви е дадена во Министерството за правда, ве покануваме да влезете на веб-страницата „Секое право“ на:https://go.kolz.org.il/g

 • Недела, 20 август во 16:40 чЗдраво Лирон и Здраво Асаф,

 • Ќе проверам дали случајот принципиелно одговара на клиниката, иако тоа е прашање кое не е лесно да се нападне.Ми треба малку време да го проучам случајот и да вратам одговор, а во секој случај, доколку предметот е погоден за наше лекување, клиниката нема да може да започне со постапување со случајот пред почетокот на семестарот (крајот на октомври) .Со почит,Адвокатот Михал ГоренКлиниката за меѓународни човекови праваКлиниката за претставување на популации во периферијатаЦентарот за клиничко правно образованиеправниот факултетХебрејски универзитет во ЕрусалимТелефон: 972-2-5882569Факс: 972-2-5882544law_clinics@savion.huji.ac.ilwww.cle.huji.ac.ilПогледнете ја оригиналната порака


J. Мои врски:

 1. intruder.io - Intruder постојано ја скенира вашата мрежа, иницирајќи скенирање на ранливост кога ќе види промена, ненамерно изложена услуга или закана што се развива.


 1. каналот на значењето

 1. Заедница на лавици - взаемна помош и поддршка на жртвите на силување од терористите на Хамас. Жените во Израел и ширум светот се придружуваат и споделуваат❗️

 1. Центар за проучување на безбедносните предизвици „Алма“.

 1. Израелскиот национален штаб за економска војна против тероризмот

 1. outdoormilitary.com - Outdoor & Military е вашата онлајн дестинација за секаква облека и опрема на отворено и воена. За стрес и опстанок, исто како со армиската депонија со поранешна одбранбена облека и опрема.

 1. Здружението Керен Шорш- Фонд за итна помош на жртвите од страшниот напад на Хамас врз израелските цивили.