Покана за проектот Деменција

До:

Предмет: Искуство за откривање платформа.

Драги мадами / Сири.

Мислев на следната идеја за развој на апликација за луѓе кои се болни од когнитивен пад и деменција на Алцхајмерова болест:

Како што е познато, пациенти со болести чија главна карактеристика е когнитивниот пад ( Алцхајмерова или друга болест каде има деменција ) постепено губат многу можности како што се краткорочна меморија или секојдневно функционирање. Идејата е да се постави софтвер или систем што ќе биде дизајниран за луѓе во оваа ситуација. Предизвик е да се концентрираме на таков систем целиот софтвер или систем што го користи лицето - и преку систем на вештачка интелигенција, оперативниот механизам ќе стане поедноставен и поедноставен како болеста напредува.  Се разбира, за да се изгради системот на начин што е можно попрецизно да се вклопи во состојбата на лицето што го користи, неопходно е да се развијат и консултираат со истражувачите, Истражувачите од областа на сознанието, како и соработката со невролозите.

Целта на системот е, се разбира, им овозможуваат на луѓето кои се користат за користење на компјутерот за различни намени и деменција да не го губат целосно пристапот до системите на кои им се користи многу години од животот - со што се подобруваат нивниот квалитет на живот значително во секој случај Многу како резултат на симптомите на самата болест.

Досега самата идеја.

Иако ова е идеја, мислев дека немам никаква врска со мојот личен живот.

Willе напоменам дека во сè што ме загрижува лично има голем број работи што треба да се земат предвид:

1 ) Јас не сум средношколец, ниту професионалец во областа на истражувањето на мозокот, сознание или неврологија и од оваа причина нема да можам да го придружувам таков проект чекор по чекор.

Ова е идеја за која размислував да ја дадам првичната идеја дека нема да можам да помогнам во која било друга фаза од проектот.

2 ) Јас се одвиваат од многу низок додаток за инвалидитет на Националниот институт за осигурување. Затоа, немам можност да инвестирам никакви буџети во реализацијата на идејата. Ова и повеќе: Поради сериозноста на мојата состојба, многу високи претпоставки едноставно нема да помогнат.

3 ) Јас живеам во населбата Кирјат Менахем во Ерусалим и немам возило или возачка дозвола. Поради мојата здравствена и финансиска состојба, не постои начин како што можам во иднина да направам возачка дозвола или да купам возило.

Затоа, мојата способност да присуствувам на советнички сесии во канцелариите на компании кои се забележително далеку од каде живеам не постои.

Им предлагам на секој што може да ми помогне да најдам соодветна платформа за таков проект да ме контактира преку:

https://www.disability55.com/

ИЛИ: 972-58-6784040