Истражување за ментално здравје

Неодамна (ги пишувам овие зборови во недела, 14 јануари 2024 година) пополнив анкета на Универзитетот во Хаифа која се занимава со состојбата на ментално повредени лица на возраст над 50 години (имам 51 година).

Предлагам на сите кои можат да ја преведат анкетата на што е можно повеќе јазици (анкетата е напишана на хебрејски) и да помогне да се дистрибуира на сите можни

платформа - со цел да се подигне јавната свест за уникатните тешкотии со кои се соочува оваа популациона група.

Со почит,

Асаф Бењамини.

пост Скриптум. 1) Линк до анкетата за пациенти:   https://oke.io/eETdO

Линк до анкетата за роднини на пациенти:   https://oke.io/nFvf

Анкетата на едноставен јазик:  https://oke.io/1NuxtCc2

2) Подолу е објавата, која ја споделив во групата на 

Фејсбук "Индијците во САД":

Ноа Бен Арци размислува за своето патување како преживеана од потресниот масакр на „Нова музички фестивал“. Хамас се варварски дивјаци и мора да бидат уништени! #Хамассилувачи #HaMassacre

       #Израел ќе го победи теророт #Израел_хамас_ден_војна_99

     https://youtu.be/YLKY_Hb3XP8 3) Подолу е објавата, која ја споделив во групата на Фејсбук

"Европски застапници за Израел":


Џонатан Гринблат, на чело на Лигата против клеветата, нуди увид во неколку аспекти на војната Израел-Хамас, заземајќи став против неоснованите тврдења направени од #ББЦ за акциите на ИД во Газа. #WakeUpAmerica #Фактите се важни

       #Израел ќе го победи теророт #Израел_хамас_ден_војна_99

    https://youtu.be/CVDfsSRCCAA 

0:24 / 6:40

i24ВЕСТИ АнглискиОбјавено видео во плејлистатаИЗРАЕЛ ВО ВОЈНА.

16 ноември 2023 година

Би-Би-Си признава дека нивниот репортер во Газа е виновен што фрлил обвиненија против Израел во живо и се извинува за лажното тврдење дека ИД ги гаѓал медицинските лица на Ал Шифа

„Неверојатно е што ние, како Евреи, сме запалени ако сакате. Држете се за нашите непријатели додека тие се обидуваат да не убијат, но некако ние сме виновни. Болно е“, Џонатан Гринблат од @anti.defamation.league разговара за лажните тврдења на Би-Би-Си